Sluiting omwille van coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus af te remmen, zijn de bibliotheken van Deinze en Landegem momenteel gesloten. De bibliotheken zijn dus voorlopig niet fysiek open voor het publiek.

Lees hier wat dit concreet betekent voor je uitleningen, geplande activiteiten enz.

De bibliotheken van Deinze en Landegem zijn momenteel gesloten. Dit is een maatregel van de Stad Deinze in het belang van de volksgezondheid. Lees meer op deze pagina.

Uitleningen

• Je kan tijdens de sluitingsperiode geen materialen in de bibliotheek zelf uitlenen.
  • De bibliotheek voorziet wel een alternatieve dienstverlening via bib-drive
  • bib-drive : De bibliotheek brengt de boeken die je wil lezen en de films die je wil zien aan huis.
  • Wil je materialen terugbrengen? Dat kan via de inleverbussen. Deze bussen zullen tijdens de sluitingsperiode continu open zijn.
  • Wegens de uitzonderlijke omstandigheden kan je de bibliotheekmaterialen ook binnen brengen via de inleverbus van de andere bibliotheeklocatie (Deinze of Landegem).
  • De bibliotheek heeft de inleverdatum van de geleende materialen aangepast ten minste tot 20 mei. Deze aanpassing telt niet mee als een verlenging. Je kunt de exacte inleverdatum van jouw materialen nakijken via Mijn Bibliotheek.
  • Opgelet: de boete die reeds opgelopen was op 13 maart blijft bestaan, maar loopt niet verder op. Wie vragen heeft bij het verlengen van de bibliotheekmaterialen, neemt best contact op met de bibliotheek.
  • Heb je materialen uit beide locaties geleend (Deinze en Landegem), dan is de inleverdatum van de materialen van beide locaties aangepast ten minste tot 20 mei.

Digitaal Aanbod

• De bibliotheek biedt een aantal digitale diensten aan die je kan leren kennen via Mijn Bibliotheek.
  • Met Gopress Archief kan je thuis alle kranten- en tijdschriftartikelen lezen met 2 dagen vertraging.
  • Via de app Fundels kan je thuis bestaande prentenboeken downloaden. Het digitale prentenboek omvat een animatie met leuke teken-, spel- en doe-activiteiten.
  • Via Hoorcolleges kan je thuis informatieve lezingen volgen waarbij professoren gepassioneerd vertellen over hun vakgebied.

Activiteiten

• Alle activiteiten die gepland zijn tijdens de sluitingsperiode, zijn geannuleerd of uitgesteld.
  • Heb je een ticket voor een betalende activiteit? De tickets voor de donderdagavond lezingen blijven geldig voor de lezingen die naar een latere datum zijn verplaatst.

Heb je vragen?