Livre
Néerlandais

Truth or dare : als je elke leugen doorziet

Wieke Van Oordt (auteur)

Truth or dare : als je elke leugen doorziet

Public cible:
12-14 ans et plus
Jessie beschikt over de gave om leugens te doorzien. De 'Truth wizards', een geheime organisatie, wil haar daarom inzetten bij een missie. Er heerst een gevaarlijk griepvirus en Jessie moet te weten komen of het bedrijf dat over de virusremmer beschikt, de waarheid spreekt.
Titre
Truth or dare : als je elke leugen doorziet
Auteur
Wieke Van Oordt
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2013
116 p.
ISBN
9789025861957 (hardback)

Commentaires

Jessie heeft een normaal puberleven. Ze worstelt met verliefdheid, de scheiding van haar ouders en haar nieuwe klasgenootje Jamila, die alle aandacht naar zich toetrekt. Bij toeval ontdekken haar vrienden dat Jessie een vreemde gave heeft: tegen haar liegen is onmogelijk. Het meisje kan namelijk de kleinste lichamelijke signalen opvangen en daardoor elke onwaarheid detecteren. Niet enkel haar vrienden beseffen dat dit veel voordelen kan opleveren; een geheime organisatie contacteert Jessie om hen bij te staan in het ontmaskeren van een topcrimineel. Dat heerschap is de directeur van een farmaceutisch bedrijf dat werkt aan een serum tegen een gevaarlijk muterend virus. Op Jessie's schouders rust de verantwoordelijkheid om de snode plannen te ontmaskeren en duizenden levens te redden. Ze kan dit doen door het stellen van één simpele vraag en aan te geven of de man al dan niet liegt.
De plot van Truth or dare is wat wankel. Wieke van Oordt heeft weinig moeite gedaan om het v…Lire la suite
Jessie (15) heeft een bijzondere gave: ze kan feilloos zien of iemand de waarheid spreekt of liegt. Zij wordt benaderd door een geheimzinnige organisatie die haar vraagt de directeur van het bedrijf SuperFlu, dat virusremmers maakt, te ontmaskeren. Hij wordt ervan verdacht een dodelijk virus te willen verkopen, zodat het verspreid kan worden en er des te meer aan zijn product verdiend kan worden. Jessie wordt - thuis en op school - geconfronteerd met een groot aantal problemen. De spanning wordt onder meer verhoogd door de druk die Jessies gave legt op haar vriendschappen en door een vleugje verliefdheidd ie gefrustreerd wordt door een nieuwe klasgenote. Al met al een vol, geloofwaardig uitgewerkt verhaal dat goed is voor een paar uurtjes leesplezier. Vanaf ca. 12 jaar.

Truth or dare

Jessie is een meisje van vijftien jaar, dat het onmiddellijk doorheeft wanneer iemand liegt. Ze is zich er zelf niet van bewust dat dit een speciale gave is tot haar vrienden haar erop attent maken. Maar niet alleen haar vrienden hebben dit opgemerkt, er is ook een geheimzinnige organisatie die hiervan op de hoogte is. Jessie krijgt hierdoor een zware en gevaarlijke opdracht. De verantwoordelijkheid en de geheimzinnigheid ervan wegen zwaar op haar schouders, maar toch zet ze moedig door om haar opdracht tot een goed einde te brengen.
Origineel uitgebouwd verhaal dat vertrekt vanuit een bij Amerikaanse jongeren populair spel. De gevoelens die het spel uitlokken bij de deelnemers zijn heel herkenbaar voor jongeren. Naast het verhaal van het dagelijks leven van Jessie en haar klasgenoten, ontwikkelt zich ook subtiel het verhaal over de opdracht die haar gegeven wordt. Hierdoor word je als lezer heel de tijd geboeid en de spanning wordt geleidelijk aan opgebouwd. De auteur slaagt er…Lire la suite