Livre
Néerlandais

Kids factor

Wieke Van Oordt (auteur), Gerben Valkema (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
In Kinderdorp kunnen kinderen een week lang spelen en timmeren, zonder hun ouders. Dan ontdekt Alex rode lampjes op de kastjes. Ze komt er achter dat haar moeder precies weet wat ze de dag ervoor in Kinderdorp heeft gedaan.
Titre
Kids factor
Auteur
Wieke Van Oordt
Dessinateur
Gerben Valkema
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012
173 p. : ill.
ISBN
9789025860707 (hardback)

Commentaires

Alex(andra), Jim en Samira gaan net als vorig jaar in de vakantie naar een Kinderdorp, waar ze hutten bouwen en spelletjes doen. Alex voelt al snel aan dat er iets veranderd is. Het blijkt dat er filmopnames worden gemaakt. De kinderen reageren verschillend, maar het ongemerkt filmen heeft hoe dan ook invloed op hun gedragingen: de spontaniteit is er nu vanaf. De vlot vertelde tekst wordt gelardeerd met cartoonachtige zwart-wittekeningen, soms met tekstballonnen. De tekstpagina's staan in een kader, een grijze band met getekende spijkertjes. De tekst is gedrukt in een goed leesbare schrijfletter en is rechts niet uitgelijnd. Het eigentijdse taalgebruik is herkenbaar voor de doelgroep, maar kan snel verouderd overkomen. Ontspanningslectuur voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Avontuur Kids Factor

Alex telt vol ongeduld de minuten af tot ze samen met haar vriendin Samira en vriendje Jim een weekje op vakantiekamp gaat. In 'Kinderdorp' timmeren de kinderen elke dag aan een hut. Op het einde van de week wordt dan de mooiste hut verkozen. Bij het afscheid doet mama anders dan gewoonlijk, maar Alex staat er niet bij stil. Eens het kamp van start gaat, merkt ze dat er overal zwarte kastjes staan met daarop rode knipperende lampjes. Als ze 's avonds thuis komt, kan ze geen televisie kijken. Volgens mama is de kabel gestoord. Op de radio echter hoort Alex een interview over een televisieprogramma 'Huttendorp'. Ze verneemt dat de kijkers de gebeurtenissen live kunnen volgen en hun stem kunnen uitbrengen. Ze gaat op onderzoek uit en komt tot de ontdekking dat het programma over hun vakantiekamp gaat. De kinderen worden zonder dat ze het weten de hele dag door gefilmd! Ze vindt het rot dat hun privacy geschonden wordt en dat de ouders weten wat er allemaal in het vakantiekamp gebeurt. Al…Lire la suite