Wat & Hoe Hoogtepunten Mallorca bevat insider tips, ‘must see’ plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Mallorca te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Mallorca je alle informatie die je nodig hebt.

Mallorca heeft prachtige stranden en drukke resorts, maar het ruige bergach
Titre
Mallorca
Auteur
Tony Kelly
Adaptateur
Jaap Verschoor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Essential spiral Mallorca
Édition
Zevende, herziene druk
Éditeur
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022 | Autres éditions
190 pagina's : illustraties
ISBN
9789021595696 (paperback)

Commentaires

In de reeks 'Wat & hoe select'-gidsen verscheen al een aantal stedengidsen, maar ook het aanbod aan landen- en streekgidsen neemt toe. Heel recent werden een reisgids over Mallorca en over de Algarve, de meest zuidelijke provincie van Portugal, uit het Engels vertaald door resp. Marrit Sybrand en Baukje Felderhof. Kaftontwerp en indeling zijn telkens identiek, met een aantrekkelijke foto op de voorpagina en een uitklapbare omslag, met daarop een grote, gedetailleerde overzichtskaart met aanduiding van de bezienswaardigheden, een situeringkaart van de ligging van het eiland of van de streek, en een kaart met indeling in regio's. In een eerste hoofdstuk krijg je algemene informatie over Mallorca en de Algarve: ligging, klimaat, taal, landschap, keuken, wijnen. Ook worden hier telkens aanwijzingen gegeven voor mensen met weinig tijd, zodat ze toch enkele typische zaken kunnen ervaren of zien. In de 'Reiswijzer' vind je allerlei praktische informatie om de reis voor te bereiden of voor ge…Lire la suite
Onder de noemer 'Wat & Hoe Hoogtepunten', is een kleine en beknopte reisgidsenserie verschenen die qua uiterlijk lijkt op de grotere variant in de serie 'Wat & Hoe Reisgids'. Dit deel is gewijd aan het Spaanse eiland Mallorca. Het zijn kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Telkens worden in twee pagina's de tien belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan een overzicht van 'De beste hotspots' op het gebied van o.a. winkelen, beste golfbanen en uitjes met kinderen. Mallorca wordt daarna in vijf delen gesplitst: de vier centrumwijken en het gebied buiten het centrum. Elk stadsdeel wordt beschreven aan de hand van een algemene indruk, de belangrijkste bezienswaardigheden, een wandel- of fietsroute en een selectie van adressen voor slapen, ete…Lire la suite

À propos de Tony Kelly

CC BY-SA 4.0 - Image by Mpestka

Tony Kelly, né en 1975 à Dublin, en Irlande, est un photographe d'art irlandais.

Biographie

Sa carrière débute dans le journal The Independent, où il passe son temps à mettre les gens en couverture. Après huit ans, Tony Kelly démissionne et se focalise sur la mode.

En 2014, il publie son premier livre intitulé Tony's Toys. Il a choisi de publier lui-même le livre afin de contourner les restrictions imposées par les maisons d'éditions. Le livre est limité à 1 000 exemplaires dont 100 éditions spéciales.

Son deuxième livre, Taken! Entertaining Nudes by Tony Kelly, est publié en 2016 chez teNeues et distribué dans le monde entier.

Tony Kelly est souvent décrit comme vulgaire et provocateur, spontané, bavard et énergique,.

Œuvres

<…En lire plus sur Wikipedia