Livre
Néerlandais

Mol wil niet in bad

Thea Dubelaar (auteur), Frieda Van Raevels (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Mol, de poes van Mie, is verdwenen. Het is maandag, dan gaat hij altijd in bad en Mol houdt niet van badderen. Hij ontvlucht het huis en klimt in een boom. Mie en haar vrienden bedenken een plan om hem naar beneden te krijgen.
Sujet
Magie, Bad
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
Mol wil niet in bad
Auteur
Thea Dubelaar
Dessinateur
Frieda Van Raevels
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
37 p. : ill.
ISBN
9789059328945 (hardback)

Commentaires

Mol wil niet in bad is een van de zes boekjes in de ‘Boe!kids’-reeks. Deze reeks richt zich tot kinderen op het niveau van het eerste jaar leesonderwijs. Mol wil niet in bad laat zich lezen op het einde van dat eerste jaar. In elk boekje staat een van de zes 'griezel'-hoofdpersonages centraal: Boe het spook, Wolf de weerwolf, Pas de heks, Pier de vampier, het monster van Loch Ness en Mie de mummie. Dit verhaal gaat over Mie en haar kat Mol.
Mie probeert Mol in bad te stoppen. Mol doet er uiteraard alles aan om te ontsnappen. Mie schakelt haar vrienden in om de kat te vangen. Uiteindelijk tovert Pas Mol weg van de toren waarop de kat zich verschanst had. Mol landt per ongeluk in een fontein, waardoor ze toch een bad heeft genomen.
Het verhaal is erg eenvoudig en het 'griezel'-thema heeft weinig meerwaarde. Op zich heeft het boek helemaal geen griezelig karakter, waardoor de personages vragen oproepen. Als er meer aandacht was gegaan naar het magische, dan zoude…Lire la suite
Mie komt uit school en ziet haar poes Mol nergens. Ze wil met hem spelen en hem in bad stoppen. Mol zit verstopt in een hoge boom. Haar vrienden gaan haar helpen. Maakt deel uit van de reeks 'Boe!kids'*, een nieuwe leeslijn voor beginnende lezers die tot nu toe bestaat uit drie boekjes op AVI-M3 en drie boekjes op AVI-E3, zal meeliften op het succes van bekende auteurs als Paul van Loon, Knister en Tosca Menten. Er zit magie in het verhaal. Mie is een soort mummie. Ze gaat naar school in een piramide en haar vriendjes zijn een spook en een tovenaar. Het verhaal bevat negen personages. Dat is vrij veel voor dit korte verhaal, maar op de eerste bladzijde worden ze allemaal voorgesteld. Achter in het boek staat een plattegrond van het dorpje waar het verhaal zich afspeelt. Ook staan hier vragen over het verhaal. De korte hoofdstukken bevatten korte enkelvoudige zinnen die alle op een nieuwe regel beginnen. De woorden zijn maximaal tweelettergrepig. Er wordt gebruikgemaakt van hoofdletter…Lire la suite

Suggestions