Capitool Oostenrijk: de ideale reisgids voor jouw reis naar Oostenrijk!

  • Een luxe reisgids boordevol informatie
  • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
  • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
  • Met de mooiste illustraties en foto's
  • Een gids om te bewaren als een prachtige herinnering
Extra subject
reisgidsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Austria
Édition
10de herz. dr.
Éditeur
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2015 | Autres éditions
380 p. : ill.
ISBN
9789000342082 (paperback)

Commentaires

Ze zijn luxueus uitgevoerd, de 'Capitool'-reisgidsen. Ze zijn op glanzend papier gedrukt, hebben een stevige uitklapbare kaft, die nuttig is omdat er kleur- en andere symbolen opstaan, en "meer dan 1000 foto's, illustraties en kaarten", "opengewerkte tekeningen en plattegronden van de belangrijkste bezienswaardigheden". Niet zelden nemen de foto's twee bladen in beslag. Je merkt het aan de prijs, maar wat belangrijker is: de gidsen wegen te veel, 620 gram! Alleen autoreizigers zullen ze mee willen nemen, anderen gebruiken ze als smaakmaker of als naslagwerk.

In de tekst wordt vaak ruimte besteed aan overbekende feiten. We weten dat Beethoven de Negende componeerde en dat Johann Strauss iets met de wals te maken had, maar veel meer komen we niet te weten. Op het blad dat handelt over 'Reizen met de metro' vernemen we dat de deuren naar opzij open schuiven via een tekening met een pijltje dat verwijst naar de richting waarin de deuren schuiven, terwijl een ander pijltje fijntjes …Lire la suite
Bergen, burchten, kerken en kunst: allemaal te vinden in Oostenrijk. Ook deze gids voldoet aan het Capitool-concept: een luxe gids met enorm veel kleurenfoto's in alle formaten, driedimensionale overzichtstekeningen, opengewerkte tekeningen van musea en paleizen, plattegronden van steden etc. De informatie, in klein lettertype, is compact en niet al te diepgravend. Per regio worden de hoogtepunten goed aangegeven door 'bezienswaardigheden in het kort' met kaartje en 'sterattracties'. Na een inleiding volgt een uitgebreide bespreking van de hoofdstad Wenen (zo'n zeventig pagina's), vervolgens komen Neder-Oostenrijk/Burgenland, Stiermarken, Opper-Oostenrijk, Salzburg, Tirol/Vorarlberg en Karinthië en Oost-Tirol aan bod. Het boek besluit met praktische tips: accommodatie, restaurants, winkelen, amusement etc. Met veel kleurenfoto's en plattegronden. Register. Kleine druk.