Livre
Néerlandais

Barcelona & Catalonië

Roger Williams (auteur)

Barcelona & Catalonië

Dans la série:

Capitool Barcelona & Catalonië: de ideale reisgids voor jouw reis naar Barcelona & Catalonië!

 • Een luxe reisgids boordevol informatie
 • Met een zorgvuldig samengestelde inhoud van hoge kwaliteit
 • Bestand tegen intensief gebruik voor, tijdens én na je reis
 • Met de mooiste illustraties en foto's
 • Een gids om te bewaren als een p
Titre
Barcelona & Catalonië
Auteur
Roger Williams 1947-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Barcelona and Catalonia
Titre parallèle
Barcelona en Catalonië
Édition
19de herziene druk
Éditeur
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2016 | Autres éditions
208 p. : ill. + stadsplattegrond Barcelona
ISBN
9789000341467 (paperback)

Commentaires

Voor een eerste kennismaking met Barcelona en de streek Catalonië is deze gids ideaal. Hij oogt niet alleen fraai, maar maakt met de prachtige illustraties voor de lezer heel wat bezienswaardigheden of typische streekgebonden curiosa of gerechten aanschouwelijk.
De vaste ingrediënten voor een goede reisgids zijn aanwezig. In een uitgebreide inleiding krijgt de lezer een situering van het gebied en de stad Barcelona aan de hand van kaarten, maar ook door een schets van de taal, cultuur, fauna en flora, romaanse kunst en architectuur, Gaúdisme en modernisme, Catalaanse schilderkunst, geschiedenis (met tijdbalk) enz. De nadruk ligt in deze gids vaak op architectuur en kunst, want de streek heeft op dit vlak heel wat te bieden.
In het eigenlijke gidsgedeelte wordt de stad Barcelona grondig van wijk tot wijk (de oude stad, Eixample, Montjuïc) verkend en de naaste omgeving buiten het centrum onder de loep genomen. De lezer vertrekt telkens van een stratenplan met duidelijke verm…Lire la suite
In prachtige kleurenfoto's en -illustraties en met een overvloed aan kaarten en (perspectief)plattegronden worden Barcelona en Catalonië beschreven. Barcelona wordt wijk na wijk behandeld met veel dwarsdoorsneden van monumenten en gebouwen. Belangwekkende details worden bij die illustraties aangegeven. Dit alles vergezeld van openingstijden, metrostations en tips. Catalonië wordt van noord naar zuid besproken met veel aandacht voor de kustplaatsen en een stukje binnenland. Meer dan een reisgids lijkt deze gids op een (oppervlakkige) mini-encyclopedie. De grote hoeveelheid informatie zorgt er soms voor dat het onoverzichtelijk wordt. Kunst, cultuur en geschiedenis worden in het kort aangestipt. De gids wordt afgesloten met veel tips voor de reizigers en enkele lijsten van restaurants, cafés hotels en dergelijke. De tekst is over twee of drie kolommen verdeeld. Al met al een aantrekkelijke, visuele reisgids die veel mensen zal aanspreken. Met uitneembare stadsplattegrond. Kleine druk.

À propos de Roger Williams

Roger Williams peut désigner :

 • Roger Williams (1603-1683), un théologien et pasteur nord-américain ;
 • Roger Williams (1924-2011), un pianiste populaire américain ;
 • Roger Williams (1948-), un homme politique britannique ;
 • John Roger Williams (1949-), un homme politique américain ;
 • Roger Williams (1955-), un homme politique américain ;
 • Roger Ross Williams (1962- ), un réalisateur, producteur et scénariste américain.
En lire plus sur Wikipedia