Livre
Néerlandais

Het geheim van Zwartoog

Rindert Kromhout (auteur), Saskia Halfmouw (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Titre
Het geheim van Zwartoog / Rindert Kromhout ; met tek. van Saskia Halfmouw
Auteur
Rindert Kromhout
Dessinateur
Saskia Halfmouw
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2002
74 p. : ill.
ISBN
90-258-3484-1

Commentaires

Het geheim van zwartoog is een deel uit de nieuwe serie 'Geheim'. Zoals de reekstitel aangeeft, lossen kinderen er als jonge detectives telkens een geheim op. In dit verhaal van Rindert Kromhout is dat de geheimzinnige verdwijning van huisdieren. Het boekje is een herziene uitgave van De verdwenen honden dat in 1996 het actieboekje was voor de maand van het spannende boek.

De jonge helden heten Robert en Suus. Samen hebben ze een geheime club, de 'Dieren-in-noodclub' en natuurlijk klaren ze de klus zonder veel problemen. Zelfs met zo weinig problemen dat het saai wordt. Het verhaal leest vlot en kent enkele spannende momenten, maar ook niet meer. Enige uitdieping van de personages of poging om de taal bijzonder te maken, moet je hier niet zoeken. Bedoeling is om makkelijk leesbare ontspanning te brengen. De plot is mager en gekunsteld: in Roberts buurt verdwijnen allerlei zeldzame huisdieren. Als ook zijn eigen hondje spoorloos is, gaat hij met Suus op zoek. Voor …Lire la suite
De hond van Robert is op een dag opeens verdwenen. Samen met zijn vriendinnetje Suus vormt hij de Dieren-in-noodclub; zij proberen uit te vinden waar de hond kan zijn. In de dagen erna blijken er nog meer honden verdwenen te zijn. Al snel verdenken Suus en Robert een eigenaardige man die altijd in het zwart gekleed is en die in een verlaten deel van de stad woont. Suus gaat de confrontatie aan, maar Zwartoog blijkt ongevaarlijk. Degene die de verdwijningen heeft geregeld, blijkt een bibliothecaresse met geldproblemen. Dit leesboek is verdeeld in korte hoofdstukken, geïllustreerd met zwartwittekeningen. Het verhaal is geheimzinnig en spannend; af en toe loopt de spanning hoog op. Een paar hoofdstukken worden op erg (soms te) spannende momenten afgesloten, bijvoorbeeld wanneer Robert denkt dat hij zijn vriendin dood ziet liggen. Gelukkig komt het uiteindelijk allemaal goed. Een avontuurlijk boek voor kinderen die van spanning houden vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions