Livre
Néerlandais
Wat & Hoe Hoogtepunten Ibiza & Formentera bevat insider tips, 'must see' plekken, en uitklapkaarten om het meeste uit je bezoek aan Ibiza & Formentera te halen. Met de Top 10-selectie, duidelijke wandelkaarten en een overzicht van de beste hotspots biedt Wat & Hoe Hoogtepunten Ibiza & Formentera je alle informatie die je nodig hebt.

Ibiza is een uniek, ruimdenkend e
Titre
Ibiza & Formentera
Auteur
Richard Sale
Adaptateur
Jaap Verschoor
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Essential spiral Ibiza & Formentera
Titre parallèle
Ibiza en Formentera
Édition
Zevende, herziene druk
Éditeur
Utrecht: Kosmos Uitgevers, 2022 | Autres éditions
158 p. : ill.
ISBN
9789021595290 (paperback)

Commentaires

Deze handige pocket geeft een duidelijk beeld van Ibiza en Formentera. Op het eerste zicht lijkt het boek eerder gericht op Nederlandse lezers. Dit blijkt onder meer uit de vergelijkingen van de oppervlakten van het eiland Ibiza, dat ongeveer zo groot is als de Noordoostpolder, terwijl Formentera ongeveer de oppervlakte heeft van Terschelling. Bij het vermelden van betalingsmiddelen op de eilanden spreekt men ook van een pinpas, iets wat in België minder gekend is.
In het hoofdstuk over de korte bezoeken worden allerlei tips gegeven om maximum een paar uur op pad te zijn. Dit is handig om veel dingen op een dag te kunnen combineren, maar het kan ook leuk zijn om bijvoorbeeld nog te doen voor je ’s middags terug naar de luchthaven moet om huiswaarts te keren. Het gedeelte ‘Reiswijzer’ geeft een goed overzicht van vervoer, praktische tips over telefoneren, politie, ambassades, gezondheid en een korte vertaallijst (Nederlands - Spaans - Catalaans). Het overzicht van de versch…Lire la suite
De kleinere variant van de Wat & Hoe Reisgids. Kleine pockets met veel kleurenfoto's. De kaften bestaan uit uitklapbare plattegronden en kaarten. Het kenmerk van de gidsen is beknoptheid. De introductie in het gebied is minimaal met puntsgewijze opsommingen met weetjes. Met een top-10 selectie worden telkens in twee pagina's de belangrijkste bezienswaardigheden vermeld met website, foto, klein stukje tekst en praktische gegevens. Dan cafés, lunchadressen, restaurants, hotels, winkelen etc. Vervolgens worden per buurt bezienswaardigheden enkele zinnen en tips voor restaurants, hotels, uitgaan etc. gegeven. Ook zijn enkele wandelroutes opgenomen. De gids besluit met een algemeen register en een kaartregister. De gegeven informatie is beknopt, maar ideaal voor de korte vakantie. Duidelijke letter.

À propos de Richard Sale

Richard Sale, né à New York le 17 décembre 1911 et mort à Los Angeles le 4 mars 1993, est un réalisateur, un scénariste, un romancier et un nouvelliste américain. Prolifique écrivain, il publie de nombreuses nouvelles pour les pulps et les journaux américains avant de livrer quelques romans, puis de s'orienter vers le cinéma où il exerce les fonctions de scénariste, puis réalisateur. On lui doit notamment les films Le Petit Train du Far West, Les hommes épousent les brunes ou Pour que les autres vivent.

Biographie

Naissance à New York. Il étudie à la Washington and Lee University de Lexington dans l'état de Virginie et débute, en parallèle, une carrière d'écrivain. Particulièrement actif comme auteur de nouvelles, il écrit…En lire plus sur Wikipedia