Livre
Néerlandais

De Zahir : roman

Paulo Coelho (auteur), Piet Janssen (traducteur)
Als de vrouw van een succesvolle schrijver plotseling verdwijnt, wordt zijn zoektocht naar haar tevens een pelgrimstocht.
Titre
De Zahir : roman
Auteur
Paulo Coelho
Traducteur
Piet Janssen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Portugais
Titre original
O Zahir
Édition
15
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2011 | Autres éditions
303 p.
ISBN
9789029575959 (paperback)

Commentaires

Spirituele roman van de beroemde Braziliaanse auteur Coelho [1947], die vooral bekend is van 'De alchemist' en 'Elf minuten'. Een beroemde in Parijs wonende bestsellerauteur wordt plotseling verlaten door zijn vrouw Esther. Esther is oorlogscorrespondente en blijft twee jaar lang spoorloos. Via haar persoonlijke tolk Michaïl ontdekt de schrijver dat ze, uit onvrede met haar huwelijk, tapijten weeft in een dorpje in de steppen van Kazachstan. Ondanks haar afwezigheid wordt ze zijn zahir [de altijd aanwezige]. Hij gaat naar haar op zoek en na een barre tocht vol zelfonderzoek, nadenken over hun huwelijk en zijn schrijverschap vindt hij haar zwanger van een vreemde terug. Deze roman, die te beschouwen is als een pelgrimstocht die lijkt op een moderne versie van het verhaal van Odysseus, vermijdt vakjargon, maar is niet simpel. Het boek is geschikt voor liefhebbers van literatuur met een forse dosis filosofie, spiritualiteit en mystiek. Kleine druk.

À propos de Paulo Coelho

CC BY 3.0 - Image by Paul Macleod

Paulo Coelho de Souza [ˈpawlu kuˈeʎu], né le 24 août 1947 à Rio de Janeiro, est un romancier, journaliste et un interprèt…En lire plus sur Wikipedia