Livre
Néerlandais

Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005

Paulo Coelho (auteur)

Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005

Genre:
Columns van de Braziliaanse schrijver (1947- ) over uiteenlopende onderwerpen als muziek, religie, schrijverschap, filosofie en dagelijkse ervaringen.
Sujet
Esoterie
Titre
Als een rivier : gedachten en impressies 1998-2005
Auteur
Paulo Coelho
Langue
Néerlandais
Langue originale
Portugais
Titre original
Ser como o rio que flui
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2006
232 p.
ISBN
90-295-6424-5

Commentaires

De Braziliaanse bestseller-auteur Paulo Coelho kenmerkt zich in zijn romans als een ongecompliceerd verteller die op handige wijze religieus-esoterische bagage verpakt in vlotte verhalen waarin het leven en de zin daarvan centraal staan. Het verslavende van zijn oeuvre ligt in de handige verbinding die hij legt tussen de herkenbare dagelijkse realiteit enerzijds, en de wereld van de magie en van de transcendente waarden anderzijds. Dat is niet anders in deze recente publicatie, waarin een honderdtal columns die hij tussen 1998 en 2005 publiceerde worden gebundeld.

Daarin wordt bv. iemand overvallen door een fikse regenbui, terwijl hij een paraplu in zijn verder geparkeerde auto had liggen. De conclusie is dat dit een teken van God moet zijn, waarmee Hij aangeeft dat wij "altijd beschikken over de middelen om de stormen van het leven te trotseren, maar meestal liggen ze ergens diep in ons hart opgeslagen, en als we ze vinden, is het te laat". Dit soort frêle metafysische overw…Lire la suite
Paulo Coelho (1947) is bekend geworden door zijn boeken 'De alchemist' en 'Elf minuten'. Hoewel Braziliaan van origine, woont hij elders en reist hij de hele wereld af. Wat hij zoal meemaakt en wat hij overweegt, vinden wij terug in columns die in verschillende landen verschenen. In dit boek treffen wij een selectie daaruit aan. Dat gaat over allerlei onderwerpen zoals het schrijverschap, muziek, filosofie, religieuze ervaringen etc. Het zijn allemaal stukjes van een tot drie bladzijden die heel gemakkelijk weglezen, maar tegelijk blikverruimend zijn. Vanwege het universele karakter van de columns en de betrekkelijke eenvoud waarin ze geschreven zijn, is dit boek geschikt voor een redelijk grote groep lezers. Paperback; vrij kleine druk.

À propos de Paulo Coelho

CC BY 3.0 - Image by Paul Macleod

Paulo Coelho de Souza [ˈpawlu kuˈeʎu], né le 24 août 1947 à Rio de Janeiro, est un romancier, journaliste et un interprèt…En lire plus sur Wikipedia