Livre
Néerlandais

Bang voor vampiers

Paul van Loon (auteur), Hugo Van Look (dessinateur)
Gijs wil een boek over vampiers lezen. Maar zijn oudere broer Rik vindt hem daarvoor te klein. Daarom is Gijs boos en verzint een plan. AVI-E4. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Vampiers
Niveau de lecture
AVI M4, AVI E4, AVI 5, AVI 4
Titre
Bang voor vampiers
Auteur
Paul van Loon 1955-
Dessinateur
Hugo Van Look
Langue
Néerlandais
Édition
Vierde herziene druk
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2017
38 p. : ill.
ISBN
9789025872212 (hardback)

Commentaires

Dit is een leuk griezelverhaal voor prille lezers die al vrij vlot kunnen lezen (AVI 4).

Gijs is een beetje jaloers op Rik, zijn oudere broer die gek is op griezelverhalen. Hij zou ook eens een lekker dik en spannend boek willen lezen. Maar zijn broer wimpelt hem telkens af met "Dat is niks voor jou. Veel te eng voor kleintjes". Samen met vriendje Kees bedenkt hij een plannetje om Rik eens flink te laten schrikken. Ze zullen zich verkleden en schminken als vampiers en 's nachts aan het slaapkamerraam van Rik verschijnen. Alles lijkt prima te slagen en Rik zingt 's morgens duidelijk een toontje lager. Maar Kees beweert dat hij helemaal niet kwam opdagen. Wie heeft er dan samen met Gijs voor vampier gespeeld?

Het verhaal heeft een leuke plot, waarbij de lezertjes eventjes op een verkeerd been worden gezet. Elk blokje tekst krijgt een verduidelijkende zwart-wittekening, waaraan beginnende lezers veel steun hebben. [Anita Wuestenberg]
Rik leest een boek over vampiers. Zijn jongere broer Gijs wil het ook graag 'lezen'. Maar dat mag niet van Rik omdat hij Gijs te klein vindt voor enge verhalen. Samen met zijn vriend Kees verzint Gijs een plan: Rik krijgt die avond bezoek van twee vampiers. Een eenvoudig, maar spannend griezelverhaal voor iets gevorderde lezers. Het verhaal is opgedeeld in getitelde hoofdstukken. Elke zin begint op een nieuwe regel. Het lettertype met schreef is duidelijk, in een donkergrijze kleur gedrukt. Bijna elke bladzijde is geïllustreerd met een kleurenillustraties in krijt en verf en heeft een aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 7 jaar.