Livre
Néerlandais

Ootje is jarig

Lizette De Koning (auteur), Natascha Stenvert (dessinateur)
Vandaag is Ootje, het kleine rode autootje, jarig en komen er allemaal vriendjes en vriendinnetjes. Samen gaan ze naar de racebaan en mogen ze lekker spetteren in de wasstraat. Daarna is er een hele bijzondere taart. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Ootje is jarig
Auteur
Lizette De Koning
Dessinateur
Natascha Stenvert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, © 2020
[16] p. : ill.
ISBN
9789021680651 (hardback)

Commentaires

Ootje het kleine rode autootje wordt al heel vroeg wakker. Vandaag is Ootje namelijk jarig en alle vriendjes en vriendinnetjes komen op Ootjes feestje. Samen gaan ze racen en taart eten. Een feestelijk boekje vol herkenning voor peuters. Dit korte verhaaltje over een jarig autootje is het tweede deel over Ootje, na 'Ootje in het verkeer'* (2019), en losstaand (voor) te lezen. De tekst op goedlopend rijm (abcb) beslaat vier regels per spread. De collageachtige illustraties bestrijken steeds twee pagina’s en zijn in o.a. kleurpotlood en krijt getekend. De kleuren ogen wat mat, maar daardoor komen de tekeningen niet te druk over. Overzichtelijke tekeningen vanuit verschillende perspectieven en met een paar feestelijke details. Een leuk detail voor de oplettende kinderen en ouders: kan je op iedere plaat het cadeautje voor Ootje vinden? Wie heeft het bij zich? En zie je de slinger? En de ballonnen? Vrolijk stevig vierkant hardkartonnen boekje met afgeronde randen, ideaal voor peuterhandje…Lire la suite

Ootje is jarig

Dit stevige kartonboekje gaat over Ootje, een klein rood autootje. Ootje is jarig en daarom is het feest. Samen met zijn vriendjes gaat Ootje racen, mag hij naar de carwash en gaan ze samen heel hard toeteren. Daarna krijgt hij cadeautjes en een auto-taart. Wat een feestelijke dag!Ootje en zijn vriendjes zijn autootjes in verschillende kleuren met schattige ogen en mondjes. De tekeningen in zachte kleuren ogen lief en vrolijk.De tekst is in rijmvorm geschreven. Je kan kinderen daardoor het laatste woord van de bladzijde laten raden, zoals gesuggereerd wordt in de bijhorende lesbrief. In deze lesbrief vind je voorleestips en heel wat doe-opdrachten zoals ‘zoek het cadeautje ‘of ‘maak zelf raamstickers’. Voor leraren kleuteronderwijs is zo’n uitgebreide lesbrief overbodig. Leerkrachten worden hierdoor toch wel wat onderschat.


Suggestions