Livre
Néerlandais

Robijnrood : eindeloos verliefd

Kerstin Gier (auteur), Merel Leene (traducteur)

Robijnrood : eindeloos verliefd

Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Titre
Robijnrood : eindeloos verliefd
Auteur
Kerstin Gier
Traducteur
Merel Leene
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Rubinrot
Édition
[2]
Éditeur
[Alkmaar]: Blossom, 2011
352 p.
ISBN
9789020679038 (hardback)

Commentaires

Terwijl haar familie vol ongeduld zit te wachten op de nakende eerste tijdssprong van haar nichtje Charlotte, is het Gwendolyn die zich het volgende moment onverwacht en tot haar grote schrik in een andere tijd bevindt. Aangezien Charlotte geboren is op de dag waarop volgens eeuwenoude berekeningen een draagster van het tijdreizigersgen op de wereld zou komen, wordt het meisje al jarenlang voorbereid op haar tijdsprong. Omdat Gwen een dag na haar nichtje geboren is, heeft niemand haar ooit als mogelijke gendraagster gezien. Tot haar moeder opbiecht dat ze zestien jaar lang gelogen heeft over haar dochters geboortedatum om er zo voor te zorgen dat ze een gewone jeugd kon genieten.
Een heuse familietwist is het resultaat. Verder lijkt Gideon, de mannelijke tijdreiziger uit zijn generatie, niet erg opgezet met dat onervaren wicht met wie hij op missie moet gaan. Samen moeten Gideon en Gwen immers het bloed van alle twaalf tijdreizigers afnemen om de cirkel rond te maken en op die ma…Lire la suite
Gwendolyn (16, ik-figuur) lijkt een gewoon meisje dat met haar vriendin het liefst kostuumfilms kijkt. Maar ze is ongewoon: ze blijkt het tijdreisgen te hebben waarvan haar familie dacht dat haar nichtje het had. Die heeft allerlei dingen geleerd voor als ze rond haar 17e in het verleden zou belanden. Gwen daarentegen weet van niets… Gelukkig krijgt ze op haar tijdreizen hulp van de knappe en arrogante Gideon. Maar waarom wil haar moeder niet dat ze de graaf van St. Germain ontmoet? Wie kan ze vertrouwen? Welke missie heeft het geheime genootschap van de Wachters en waarom? De stijl is clichématig en er zit weinig diepgang in dit fantasyverhaal, maar de spanning maakt dat goed. Wie van een echt meisjesboek houdt en niet terugschrikt voor wat bovennatuurlijks, zal dit verhaal snel uitlezen. Het aantrekkelijke roze omslag en de ruime bladspiegel helpen daarbij. Tussen de hoofdstukken staan fragmenten uit oude kronieken, achterin een personenlijst. Eerste deel uit de trilogie ‘Eindeloos …Lire la suite

Robijnrood

Zou het niet fijn zijn om door de tijd te kunnen reizen? Na het lezen van dit boek zou je je mening hierover wel eens totaal kunnen herzien. Wat als je door de tijd vliegt tot in 1784 en de mensen toch totaal anders en niet zo vriendelijk zijn? Of erger nog: alleen maar je bloed willen. De zestienjarige Gwen zal je in dit boek meenemen op een avontuurlijke reis, waarbij ze de meest opvallende personages zal tegenkomen.
Het is een onderhoudend verhaal, spannend en niet voorspelbaar waardoor er veel ruimte is voor fantasie. Je geraakt zo meegezogen in het verhaal dat je het in één ruk wil uitlezen. Dit eerste deel van een trilogie smaakt naar meer.
 

À propos de Kerstin Gier

Kerstin Gier, née en octobre 1966 à Bergisch Gladbach en Allemagne, est une auteure allemande de romans fantastiques. Elle est principalement connue pour son roman Rouge rubis, premier volet de la Trilogie des gemmes, traduit en français par Nelly Lemaire.

Biographie

Œuvres

Trilogie des gemmes

  1. Rouge rubis, Milan, 2011 ((de) Rubinrot, Arena, 2009), trad. Nelly Lemaire, 416 p. (ISBN 978-2745945471)
  2. En lire plus sur Wikipedia