Livre
Néerlandais

Puntgaaf : korte verhalen

Karin Slaughter (auteur), Ineke Lenting (traducteur)
Drie korte en een langer verhaal met als rode draad dat slachtoffers niet altijd zijn wie ze lijken te zijn en ook daders kunnen worden.
Contenu
Koud hart
Doorn in mijn vlees
Gepakt
Laatste adem
Titre
Puntgaaf : korte verhalen
Auteur
Karin Slaughter
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cold, cold heart ; Thorn in my side ; Busted ; Last breath
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins, 2021
301 p.
ISBN
9789402709377 (hardback)

Commentaires

Drie korte verhalen (die in 2011, 2013 en 2019 verschenen als e-book) en het langere verhaal ’Laatste adem’ (130 p., in 2017 als boek gepubliceerd) dat een prequel is bij ‘De goede dochter’. Een jonge advocate probeert een meisje te helpen dat ontheffing wenst uit de voogdij van haar grootouders, die het geld dat haar overleden ouders voor haar opvoeding in een fonds hadden gestort voor zichzelf gebruiken. Hoewel geschreven door een van de meest gelauwerde thrillerauteurs aller tijden, zijn deze verhalen toch voorspelbaar en (te) kort door de bocht door snelle wendingen en plotselinge overgangen. Ook de grove beeldspraak en de hier en daar smakeloze humor helpen niet echt het leesgenot te verhogen. De rode draad in de vier verhalen is dat slachtoffers niet altijd zijn wie ze lijken te zijn en ook daders kunnen worden. De sfeer is heel Amerikaans en niet alle woorden zijn vertaald (bv. ‘wraparound zonnebril’). Geen vlekkeloze redactie. Een gemakkelijk uitgegeven, teleurstellend boek, d…Lire la suite

À propos de Karin Slaughter

Karin Slaughter, née le 6 janvier 1971 dans l'État de Géorgie, est une écrivaine américaine, auteur de roman policier et de thriller.

Biographie

Née dans une petite communauté de Géorgie, elle réside actuellement à Atlanta.

On lui attribue la création en 2006 du terme « investigoogling ».

Son premier roman policier, Mort aveugle (Blindsighted), paru en 2001, devient un best-seller traduit dans une trentaine de langues. Grant County, où se déroulent nombre de ses romans, est un lieu totalement imaginaire, inspirée à l'auteur par la combinaison des petites villes de son enfance.

Œuvre

Romans

Série Grant County