Livre
Néerlandais

Heksenbloed en drakengoud

Joke Reijnders (auteur), Elly Hees (dessinateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
Heksenbloed en drakengoud
Auteur
Joke Reijnders
Dessinateur
Elly Hees
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2009
119 p. : ill.
ISBN
9789025855222

Commentaires

Merel luistert een gesprek af tussen haar ouders en een geheimzinnige bezoeker. Tot haar ontsteltenis meent ze te begrijpen dat haar moeder een juwelendiefstal aan het voorbereiden is. Als dekmantel zou ze de drakenconferentie gebruiken die ze volgende week organiseert. Merels moeder is een draak die een menselijke gedaante heeft omdat ze elke dag haar pillen slikt. Op de conferentie wil ze kennismaken met lotgenoten.

Samen met haar vriend Jens, die dolgraag drakenonderzoeker wil worden, gaat Merel op onderzoek uit. Al snel komen ze er achter dat het niet Merels moeder is die de geheimzinnige, recente juwelendiefstallen op haar geweten heeft. Maar wie dan wel?

De ruwe, zwart-witte tekeningen ondersteunen de tekst. De handgeschreven aantekeningen van Merel zorgen ook voor afwisseling in de bladspiegel.

Hoewel het om een fantasyverhaal gaat, zorgt een verwijzing naar de avonturen van Harry Potter ervoor dat het verhaal in onze tijd verankerd is.

Naast Merel…Lire la suite
De 11-jarige Merel luistert een gesprek af van haar ouders met een vreemde mijnheer. Het lijkt te gaan over een op handen zijnde juwelenroof en daardoor wordt Merel ongerust. Ze weet dat draken dol zijn op goud en glitter, en haar moeder is een draak. Dit in de ik-stijl geschreven, tweede deel* over Merel en haar drakenmoeder en heksenoma, is wel zelfstandig te lezen, maar valt voor degenen die het eerste deel niet kennen, nogal met de deur in huis. Het verhaal is fantasierijk en vol actie. Dit in combinatie met de magie, onder andere door Merel die toverles krijgt, en de informatie over draken door haar vriend Jens die zich hierin specialiseert, zal kinderen aanspreken. De lay-out van het boek is uitnodigend. Merel maakt zo nu en dan aantekeningen; deze staan in gedrukt handschrift in de tekst. De enkele grappige, kleine zwart-wittekeningetjes verlevendigen het verhaal. Een aantrekkelijk boek voor enigszins ervaren lezers, die van spannende, wonderbaarlijke avonturen houden. Vanaf ca…Lire la suite

Suggestions