Livre
Néerlandais

Tot de dood ons scheidt ...

Jo Claes (auteur)

Tot de dood ons scheidt ...

Dans la série:
Genre:
In Leuven vinden op korte tijd enkele voorvallen plaats die in de studentenstad voor de nodige onrust zorgen: de burgemeester laat een archeologische site op het Fochplein met bulldozers opruimen, een vrouw wordt door een onbekende op het zebrapad doodgereden, een oude dame sterft in mysterieuze omstandigheden en op een zondagochtend vindt men het lijk van een professor in een bouwput.

Titre
Tot de dood ons scheidt ...
Auteur
Jo Claes
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Houtekiet, 2016 | Autres éditions
476 p.
ISBN
9789089242112 (paperback)

Commentaires

Het opgebroken Fochplein zorgt voor heel wat controverse in de anders zo rustige Dijlestad. De Leuvense burgemeester wil dat de werken aan de ondergrondse fietsenstalling opschieten, maar hij krijgt een heuse verzetsbeweging tegenover zich die de archeologen die de middeleeuwse kelders blootleggen alle kansen wil geven. De leider van de actiegroep wordt dood teruggevonden in een bouwput, geen ongelukkige val zoals men eerst denkt, maar regelrechte moord. Op een andere plek in de stad sterft Louise Haeltermans, een bekend fotografe, aan een hartaanval. Alleen wordt de overlijdensverklaring niet door haar huisarts geschreven, wordt ze gecremeerd in plaats van begraven en wordt haar erfenis wel zeer snel verdeeld. Haar vriendin en gezelschapsdame was enkele weken voordien slachtoffer van een ongeluk met vluchtmisdrijf.
Hoofdinspecteur Thomas Berg, net terug van vakantie, gaat zich met de dode uit de bouwput bezig houden. Deze heeft een nepbrief in zijn zak met bedreigingen aan de b…Lire la suite