Livre
Néerlandais

Italiaanse renaissanceschilderkunst

James H. Beck (auteur)

Italiaanse renaissanceschilderkunst

Titre
Italiaanse renaissanceschilderkunst
Auteur
James H. Beck
Langue
Néerlandais
Titre original
Italian renaissance painting
Éditeur
Keulen: Könemann, 1999
514 p. : ill.
ISBN
3-8290-0488-5

Commentaires

De schilderkunst van de Italiaanse renaissance wordt beschouwd als de bron en het hoogtepunt van de hele Europese schilderkunst. In dit boek wordt een duidelijk overzicht gegeven van de hele periode, die loopt van ca. 1425-1525, waarbij de schrijver uitgaat van drie generaties schilders die weer verdeeld worden in lyrische en monumentale schilders. Dit is een zeer verhelderende indeling. Het hele boek is duidelijk en leesbaar geschreven. In de eerste hoofdstukken wordt de aanloop tot de renaissance beschreven, dan volgen hoofdstukken waarin de belangrijkste schilders en hun werken behandeld worden. Alle werken en vergelijkbare stukken zijn in kleur afgebeeld (al is de kwaliteit niet altijd even geweldig). Het boek is geannoteerd en er is een bibliografie. Een uitstekende, overzichtelijke kennismaking met het onderwerp.

À propos de James H. Beck

James H. Beck, né le 14 mai 1930 à New Rochelle (État de New York) et mort le 26 mai 2007 à Manhattan (New York), est un historien de l'art américain spécialisé dans la Renaissance italienne.

Il était un critique franc de nombreuses restaurations et réattributions d'œuvres d'art de haut niveau, et a fondé le groupe de pression ArtWatch International (en) pour faire campagne contre les pratiques irresponsables dans le monde de l'art.

Biographie

James Beck naît en 1930 à New Rochelle, New York, à une courte distance. Après avoir obtenu son diplôme de l'Oberlin College en 1952, il suit une formation de peintre, d'abord à l'Université de New York, puis à l'Académie des bea…En lire plus sur Wikipedia