Livre
Néerlandais

Vlammend schot

Gerard Van Gemert (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
Storm redt een kind uit een huis dat in brand staat. Maar dan worden Storm en Stijn ervan beschuldigd de brand zelf te hebben aangestoken. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voetbal, Branden
Titre
Vlammend schot
Auteur
Gerard Van Gemert
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2011
168 p. : ill.
ISBN
9789044815184 (hardback)

Commentaires

Stijn en Storm lijken echte vrienden te worden van de jonge lezers van de reeks ‘Voetbalgoden’. Na zeven delen weet je als lezer wat je hebt aan deze twee voetbalhelden. Deel acht in de reeks gaat verder op het elan. Het voetbal zelf krijgt een bijrolletje in Vlammend schot, maar de vriendschap wordt steeds meer op de proef gesteld.
Na een avondwedstrijd fietsen Stijn en Storm naar huis. Een politieagent vermaant hen wegens een kapot achterlicht en ze mogen niet meer verder fietsen. Ze trachten evenwel de politie te omzeilen en nemen een andere weg naar huis. Ze komen voorbij een brandend huis waarin zich nog een kind bevindt. Storm hangt de stoere held uit en redt het kind. De volgende dag worden ze echter beschuldigd van brandstichting. De eigenares van het huis is een vriendin van Bert Pringel, ’s werelds beste voetballer én vriend van de twee jongens. Als ook Bert beschuldigd wordt, trekken de vrienden op onderzoek uit. Eerst verdenken ze een gekke buurtbewoner, maar u…Lire la suite
Stijn en Storm zien onderweg naar huis een woning in brand staan. Er is nog een kind binnen. Storm gaat naar binnen. Maar dan worden de jongens ervan verdacht de brand zelf te hebben aangestoken. Achtste deel in de serie 'De voetbalgoden'*. Deze schrijver geeft het verhaal flink wat vaart en combineert voetbalwedstrijden, spannende achtervolgingen en romantische aangelegenheden in een simpele, wat stijve stijl. De karakters zijn plat, de gebeurtenissen voorspelbaar, maar de mix met het voetbal zorgt voor een makkelijk en prettig lezend verhaal voor een grote doelgroep voetballiefhebbers. Met een voorwoord van Frank Snoeks, voetbalcommentator van Studio Sport en veel grote en kleine tekeningen in pen en gewassen inkttechniek. De schrijver heeft ook een blog over de serie: http://voetbalgoden.blogspot.com. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions