Livre
Néerlandais

Schijnbeweging

Gerard Van Gemert (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
De vrienden Stijn en Storm worden geselecteerd voor het nationale jeugdvoetbalelftal. Ze gaan in Barcelona strijden om het Europese Kampioenschap. Tijdens het trainingskamp raken ze betrokken bij een dopingschandaal. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Schijnbeweging
Auteur
Gerard Van Gemert
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
150 p. : ill.
ISBN
9789044808605

Commentaires

Stijn en Storm, twee vrienden die van voetballen houden, zijn uitgekozen om deel te nemen aan een trainingskamp. Daar kiezen scouts spelers voor de nationale selectie voor het Europees Jeugdkampioenschap voetbal in Barcelona. Om erbij te kunnen zijn, moeten de jongens laten zien wat ze waard zijn. Er is afgunst, ruzie en jaloezie, maar ook kameraadschap en steun. Per ongeluk komen ze een dopingschandaal op het spoor. Om de schuldigen aan te wijzen, brengen ze hun deelname aan het kampioenschap in gevaar.

Dit knaloranje boek is het derde deel van de meeslepende reeks over de 'Voetbalgoden'. Hoewel het verderbouwt op de vorige delen, kan je het verhaal ook zelfstandig lezen. Het boek barst natuurlijk van de beschrijvingen van matchen en doelpunten. Ze zijn niet te lang, doorspekt met technische elementen en net zo spannend als de matchen zelf. Daardoor leest dit boek als een trein. Daarbovenop lees je ook nog over het boeiende verloop van het trainingskamp: de hoop om bij de sele…Lire la suite
In dit derde deel van de serie 'De Voetbalgoden'* worden de vrienden Stijn en Storm geselecteerd voor het nationale jeugdvoetbalelftal dat in Barcelona gaat strijden om het Europese Kampioenschap. Toevallig komen ze achter een dopingschandaal waar ze zelf bijna het slachtoffer van worden. Dit verhaal zal vooral door voetballiefhebbers worden gewaardeerd, omdat er aardig wat voetbaltechnische termen worden gebruikt en er ook veel aandacht wordt besteed aan wedstrijdverslagen. Een dopingaffaire, liefdesperikelen en concurrentie voor een basisplaats leveren de nodige spanning op. Een toegankelijk, wensvervullend verhaal zonder echte uitdieping van de karakters, dat zeker ook kinderen die meer van voetballen dan van lezen houden, zal aanspreken. Enkele vrij donkere, zwart-witte pentekeningen. Met een voorwoord van Frank Snoeks, voetbalcommentator van Studio Sport. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions