Livre
Néerlandais

Gevecht om de cup

Gerard Van Gemert (auteur), Mark Janssen (dessinateur)
Stijn en Storm voetballen bij FC Rapitas. Ze strijden om het kampioenschap tegen hun grote rivalen, de Stieren. Als een paar Stieren de bal van Storm stelen, doen de Rapitanen een verrassende ontdekking die hen in de problemen brengt.
Titre
Gevecht om de cup
Auteur
Gerard Van Gemert
Dessinateur
Mark Janssen 1974-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2013 | Autres éditions
142 p. : ill.
ISBN
9789044819618 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Dit is het eerste deel van de serie 'De voetbalgoden', die ondertussen al vier delen telt. De vrienden Stijn en Storm spelen bij FC Rapitas en zijn helemaal gek op voetballen. Ze trainen veel, maar worden tijdens de trainingen vaak lastig gevallen door drie vervelende jongens van 'De Stieren', die spelen bij SV EMS, hun belangrijkste tegenstander in de competitie. Op een woensdagnamiddag pakken Jim, Kevin en Ronnie de bal van Storm af, waar ze al hun wedstrijden mee spelen. Die zondag hebben ze net een erg belangrijke wedstrijd, en Storm is dan ook woedend. De veel rustigere Stijn bedenkt echter een plan. Terwijl ze dat uitvoeren ontdekken ze iets wat De Stieren in grote problemen kan brengen.

Voetbal staat centraal in dit boek, maar Gerard van Gemert gaat ook dieper in op de dingen die Stijn en Storm daarnaast beleven. Zo gaat Stijn regelmatig even langs bij Mike, een jongen die erg ziek is, om over de wedstrijden te vertellen. Mike heeft bovendien een leuke zus, Femke, en St…Lire la suite
Stijn (die al gescout wordt) en zijn vriend Storm voetballen bij FC Rapitas. Stijn en Storms zus Femke zijn verliefd op elkaar. Ze zijn allemaal helemaal idolaat van voetbal (net als de auteur zelf!) en slaan geen training over. Enkele klasgenoten voetballen bij het rivaliserende EMS. Ontmoetingen met deze voetballers buiten en binnen de lijnen leiden vaak tot geruzie en zelfs tot handgemeen. De rivalen proberen op slinkse manieren de kansen op een regiokampioenschap van Rapitas te saboteren. De winnaar mag namelijk een halve finale van de Champions League bezoeken. Het verhaal roept iets op van de nostalgische voetbalboeken uit de jaren veertig en vijftig. De wedstrijdverslagen in stoer voetbaljargon, met bijbehorende stereotiepe situaties en gebeurtenissen, zoals wonderbaarlijk terugkomen uit een kansloze positie met de winnende treffer vlak voor het einde, zullen herkenbaar zijn voor voetbalfans. Vijf door de pagina omkaderde donkere illustraties in pen en gewassen inkttechniek voe…Lire la suite

Gevecht om de cup

Stijn en Storm spelen voetbal bij FC Rapitas. Dit seizoen strijden ze tegen de Stieren, hun rivalen, om de kampioenstitel te bemachtigen. Maar dit zal niet zonder slag of stoot verlopen. De Stieren zitten vol gemene streken en stelen om te beginnen de bal van Storm. Storm en Stijn starten een zoekactie bij één van de Stieren thuis en ontdekken daar de Goldcup die een paar jaar geleden gestolen werd uit hun clubhuis. Ze vinden de bal maar worden betrapt. Wie gaat hun verhaal over die Goldcup geloven? Heel spannend voetbalboek dat niet alleen over voetbal gaat. Fairplay, eerlijkheid en vriendschap komen ook aan bod. Zelfs verliefdheid speelt in dit verhaal een rol. Het mikt als het ware op succes bij jongens én meisjes.


Suggestions