Livre
Néerlandais

De hond van Tisma : wat als Europa klapt?

Geert Mak (auteur)

De hond van Tisma : wat als Europa klapt?

Dans la série:
Analyse van de recente politieke en economische ontwikkelingen in Europa, met een pleidooi voor een krachtdadiger Europese politiek.
Sujet
EU ; 2000-
Titre
De hond van Tisma : wat als Europa klapt?
Auteur
Geert Mak
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Atlas, 2012
93 p.
ISBN
9789025439200 (paperback)

Commentaires

De inspanning van vele generaties die Europa maakten tot wat het nu geworden is, staat op het spel. Europa is op dit moment te vergelijken met de hond van de Joegoslavische schrijver Alexandar Tišma, die op een ijsschot zat en er niet meer vanaf durfde, omdat hij in shock verkeerde. De bekende Nederlandse journalist, bekend door zijn historische boeken, analyseert de ontwikkeling in Europa van de afgelopen jaren en houdt een pleidooi voor een nieuw elan, een krachtdadiger politiek systeem en een herijkingproces van met name de rol van het kapitaal, waarbij gokken en speculeren aan banden moeten worden gelegd. Voor een breed publiek. Pocketuitgave; normale druk.

À propos de Geert Mak

Geert Ludzer Mak (né à Flardingue le 4 décembre 1946) est un historien et un journaliste néerlandais qui a publié des livres traitant de l'histoire des Pays-Bas et de l'Europe.

Biographie

Étudiant en droit constitutionnel et la sociologie à l’Université libre, ainsi qu’à l’Université d'Amsterdam, il sera assistant parlementaire pour le Parti socialiste pacifiste (PSP). De 1975 à 1985, il travailla comme rédacteur en chef de l'hebdomadaire de gauche De Groene Amsterdammer, puis a passé quelques années comme correspondant à l'étranger pour la société de radiodiffusion publique progressive VPRO. Il travailla également pour le célèbre quotidien national NRC Handelsblad.
Geert Mak a tout d'abord publié plusieurs récits portant sur l'histoire des Pays-Bas : Une petite histoire d'Amsterdam, le Siècle de mon père, et …En lire plus sur Wikipedia