Livre
Néerlandais

Avontuur bij FC Top

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Koen en zijn team kamperen een dag voor het toernooi bij FC Top. Als ze terug komen van de dropping zijn Koens voetbalschoenen weg. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Niveau de lecture
AVI 5, AVI M5
Titre
Avontuur bij FC Top
Auteur
Fred Diks
Dessinateur
Ivan & Ilia
Titre uniforme
Koen Kampioen : avontuur bij FC Top
Langue
Néerlandais
Édition
4
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, [2009]
59 p. : ill.
ISBN
9789020648522 (hardback)

Commentaires

Fred Diks is een heuse voetbalgek, en dat uit zich in een heel repertoire aan voetbalboeken. In de 'Koen Kampioen'-serie is er nu Avontuur bij FC Top. Koen gaat met zijn voetbalteam kamperen bij FC Top. Het is een gezellige boel: samen in de kantine eten, een liedje zingen... En vooral veel voetballen. Toch gebeuren er vreemde dingen op het kamp: Koen vindt nl. zijn spullen niet vlak voor de grote wedstrijd. Met de geleende schoenen lukt het Koen niet om te scoren. Koen trapt de bal op het dak van de kantine, en ontdekt daar zijn sporttas. Kay en Sem, zijn tegenstanders, zullen gestraft worden voor hun onsportieve daad. Natuurlijk wint de ploeg van Koen! Er volgt een feestmaal met friet en de vieze troep moet gepoetst worden door Kay en Sem, maar die zijn al lang blij dat het toch nog leuk is. Avontuur bij FC Top leest vlot, de taal is eenvoudig en duidelijk, en het grote lettertype is afgestemd op de jonge lezer. Om de drie pagina's vind je een zwart-wittekening van iva…Lire la suite
Het team van Koen kampeert bij FC Top, want er is een toernooi. Ze doen ook mee aan een dropping. Wanneer ze terugkomen van de spannende dropping zijn er allemaal dingen verdwenen. Koen mist bijvoorbeeld zijn tas met voetbalschoenen. Er gebeuren meer vreemde dingen. De pijlen bij de dropping waren omgedraaid, de teamindeling is opeens verdwenen. Negende deel uit de serie 'Koen Kampioen'. Het verhaal, dat uit acht hoofdstukken bestaat, laat zich vlot lezen. Er zitten veel voetbalfragmenten in, wat de echte voetballiefhebbers zeker zullen waarderen. Begrijpelijk taalgebruik met veel dialoog, AVI-M5. Het boek is verlevendigd met enkele vrij clichématige zwart-witillustraties van wisselend formaat die weinig aan het verhaal toevoegen. Op het omslag zetten Koen en zijn vrienden de tent op. Nu met twee meelees-cd's (ca. 120 min.)waarop het verhaal op AVI-niveau wordt voorgelezen. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions