Livre
Néerlandais
Titre
Turijn en omgeving / Fabrizio Ardito, Anna Balbiano, Alberto Santangelo ... [et al.]
Auteur
Fabrizio Ardito Anna Balbiano Alberto Santangelo
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Turin and the valleys
Éditeur
Houten: Van Reemst, 2005
240 p. : ill.
ISBN
90-410-3389-0

Commentaires

Turijn is het economische centrum van de Noord-Westelijke Italiaanse streek Piëmont, die grenst aan Frankrijk en de Alpen. Het is de op drie na grootste stad in Italië. De Franse nabijheid heeft de geschiedenis en de culturele ontwikkeling van de stad grotendeels bepaald. Ooit was ze een Romeinse nederzetting, maar ze schopte het in 1861 tot hoofdstad van Italië, waarbij het vorstenhuis Savoye zijn stempel drukte op de stad, bv. door monumentale gebouwen neer te poten.

In deze 'Capitoolreisgids' werd de stad in vier wijken verdeeld en ook een buitenwijk werd in kaart gebracht via de bekende stratenkaarten, waarmee je werkelijk in elke wijk doordringt. In de inleiding worden telkens de geschiedenis en de aard van de wijk toegelicht en de evolutie doorheen de geschiedenis. Turijn is volgens een rasterpatroon opgebouwd, doorsneden door de Po, waardoor alles extra overzichtelijk blijft. We starten bij het Piazza Castello, het hart van Turijn. In de kathedraal El Duomo wordt de lijk…Lire la suite
Na het voorwoord over de inhoud en indeling van de gids volgt een inleiding met de karakteristieken en speciale kenmerken van natuur, landschap, architectuur en kunst, de jaaragenda en een historisch overzicht met tijdbalk. Vervolgens de beschrijvingen van Turijn per wijk, de directe omgeving van de stad en de omliggende valleien per streek, met overzichtelijke stratenkaarten, informatie over bezienswaardigheden, inclusief openingstijden en adresinformatie. Met veel praktische informatie over accommodatie, restaurants, bars, cafés (ook met prijsindicatie), winkelen, amusement, vervoer, toeristische informatie, stratengids, register, lijst van nuttige woorden en uitdrukkingen in Nederlands en Italiaans en uitleg van kleurcodes en symbolen op voor- en achterflap. Rijk geïllustreerd met goede foto’s, waarvan enkele op dubbele pagina’s, illustraties, kaarten en plattegronden in kleur. Handzame, aantrekkelijke, overzichtelijke en informatieve uitgave.