Livre
Néerlandais

Nog een keer!

Emily Gravett (auteur), Rindert Kromhout (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:

Commentaires

Al meer dan een dozijn prentenboeken heeft Emily Gravett gemaakt sinds Wolven, haar debuut uit 2005. Dieren vormen een rode draad binnen dat oeuvre. Dat zijn doorgaans realistische dieren (wolven, honden, muizen, meerkatten) maar in Nog een keer! is het hoofdpersonage een draak.
Een kleine, groene draak wil iedere avond voorgelezen worden uit een boek over Fred, een rode draak. Fred wil nooit naar bed. Na het voorlezen klimt Fred direct weer uit bed en treitert trollen of probeert een prinses op te eten. Daarna brult hij telkens: ‘En dit wil ik morgen dus NOG EEN KEER!’ Het kleine draakje kan geen genoeg krijgen van woeste Fred. Telkens opnieuw vraagt het aan grote draak of die het verhaal nog een keer wil voorlezen. Kleine draak is onverzadigbaar, maar de voorlezer ziet er steeds vermoeider uit. Wanhopig past de grote draak daarom de verhaaltekst aan: ‘Er was eens een draak en hij heette Fred en hij was nogal moe, DUS HIJ WOU GRAAG NAAR BED.’ Maar deze truc heeft g…Lire la suite
Een draakje moet naar bed. Hij heeft zijn tanden gepoetst en is in bad geweest. Tijd voor een verhaaltje. Een verhaal over Fred de draak, die niet naar bed wil en trollen wil treiteren en trek heeft in een prinses. Maar ons draakje wil het verhaal nog een keer horen en telkens verandert het voorgelezen verhaal een beetje, tot de moeder van het draakje in slaap valt en het draakje zo boos wordt dat hij vuur spuwt en een gat in het voorleesboek brandt. Bijzonder prentenboek waarin de rollen van de twee jonge draken op een gegeven moment door elkaar gaan lopen. De vraag om herhaling ('nog eens', 'nog een keer'), met steeds aanpassingen in het verhaal (dat op rijm staat en als opengeslagen boek in de illustraties is te zien), zal jonge kinderen aanspreken – en zij zullen het ook zeker herkennen. Het gat dat uiteindelijk ook echt in de achterkant van het boek zit, maakt het verhaal mooi rond. De herhaling bouwt ook goed een spanning op, die leidt tot een ‘vurig’ slot. De humoristische illu…Lire la suite

À propos de Emily Gravett

Emily Gravett est une écrivaine et illustratrice britannique.

Biographie

Emily Gravett est née à Brighton, en Angleterre. Elle est la deuxième enfant d'un graveur et d'une professeure d'art. Après le divorce de ses parents, elle part vivre avec sa mère, mais cela ne l'empêche pas d'aller dessiner dans les musées en compagnie de son père. Sa fibre artistique se réveille assez tôt, ce qui la mène à arrêter ses études après le bac et voyager pendant 8 ans dans tout le Royaume-Uni.

Dans ce long séjour, elle rencontre son compagnon, Mik, avec qui elle s'installe Pays de Galles vers 1997. Après avoir eu une petite fille Oleander (Olly), elle « réalise qu'elle veut avoir une carrière et que sa seule compétence était dessiner ». Elle décide d'intégrer un cursus d'Art à l’université de Brighton.

Carrière

Les Loups …En lire plus sur Wikipedia