Livre
Néerlandais

Elmer zoek en vind

David McKee (auteur), Ellen Hosmar (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Elmer heeft er genoeg van er anders uit te zien dan alle andere olifanten. Prentenboek met aquarellen in vrolijke kleuren. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Elmer zoek en vind
Auteur
David McKee
Traducteur
Ellen Hosmar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Elmer : search and find
Éditeur
Utrecht: Veltman Uitgevers, © 2018
[20] p. : ill.
ISBN
9789048316991 (hardback)

Commentaires

Van Elmer, de bonte lapjesolifant, verschenen de afgelopen jaren al heel wat prentenboeken waaronder verscheidene herdrukken. Deze Elmer is zo'n herdruk van de klassieker uit 1989. In deze kleine en dus goedkopere uitgave wordt verteld hoe Elmer als bizarre verschijning opgroeit in een kudde grijze olifanten. Elmer maakt de andere olifanten aan het lachen en lijkt best gelukkig. Toch bedenkt hij op een nacht dat hij er genoeg van heeft om anders te zijn en verlaat hij de kudde. Na een lange tocht vindt hij in het oerwoud wat hij zoekt: een struik met olifantgrijze bessen. Elmer schudt de bessen op de grond en smeert zich volledig in met het grijze sap. Hij keert terug naar de kudde waar iedereen stil, ernstig en slaperig is. Uiteindelijk zorgt Elmer er voor dat iedereen weer kan lachen en een fikse regenbui zorgt ervoor dat Elmer er weer helemaal als vanouds uitziet.

Het verhaal leent zich ertoe om thema's als "anders zijn" of "je anders gedragen" met jonge kinderen te b…Lire la suite
Groot vrolijk kartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken, rond de bekende felgekleurde lappendeken-olifant Elmer. Op tien propvolle dubbele pagina's, inclusief het omslag en voorste schutblad, zijn vele bij elkaar passende exotische dieren en planten te zien. Zo zijn er krokodillen met kikkers, talloze apen of nijlpaarden te zien te midden van bloemen, insecten en vogeltjes. Alles uitbundig gekleurd. Elk dier is net even anders of in een andere houding. De tekst bestaat steeds uit drie tot vijf vragen of zoekopdrachten in tekstballonnen zoals: 'Zie jij een slang?' en 'Zoek de negen bananen!'. De zoekopdrachten vragen redelijk wat concentratie; achterin zijn de antwoorden zwart omcirkeld op verkleind weergegeven zoekplaten. Na de eerste uitgave over Elmer in 1968, en een herintroductie in 1989, volgde een hele reeks prentenboeken met de kleurrijke olifant in de hoofdrol. Deze uitgave is niet origineel in zijn opzet en uitvoering, en niet de enige in zijn soort. Desondanks staan de…Lire la suite

À propos de David McKee

David McKee, né le 2 janvier 1935 à Tavistock, dans le Devon, et mort le 6 avril 2022 à Nice, est un auteur et illustrateur britannique. Il est principalement connu pour être à l'origine de la série pour enfants Elmer un éléphant multicolore dont le premier ouvrage a été édité en 1968. Il a également publié des ouvrages sous le pseudonyme Violet Easton.

Biographie

Carrière

David McKee nait en 1935 à Tavistock, dans le comté de Devon, en Angleterre. Après être allé à l'école primaire locale, il rejoint l'université d'Art de Plymouth. Étudiant, il vend ses dessins dans divers journaux anglais. Après ses études, il continue à vendre des dessins, tout en faisant de l…En lire plus sur Wikipedia