Livre
Néerlandais

Elmer, Roosje en Super Fant

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Titre
Elmer, Roosje en Super Fant
Auteur
David McKee
Traducteur
Rindert Kromhout
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Elmer, Rose and Super El
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
[28] p. : ill.
ISBN
9789000315505 (hardback)

Commentaires

David McKee heeft een nieuw prentenboek in zijn reeks over het veelkleurige olifantje Elmer. In Elmer, Roosje en Super Fant staat één boodschap centraal: genieten.
Roosjes opa, Opa Oud, is jarig. De kudde roze olifanten viert zijn honderdste verjaardag uitbundig op hun speciale plekje, boven op een klif. Maar dan begint de grond onder opa’s voeten plots te scheuren en te barsten door al dat olifantengeweld. Gelukkig is Super Fant er om opa te redden.
Het is niet moeilijk om een les in het verhaal te herkennen. ‘Doe goed voor anderen’, het is een boodschap die een groot deel van de kinderliteratuur domineert. Toch klinkt die les hier minder sterk door dan een ander idee. ‘Alle dagen zijn bijzonder’, besluit Elmer op de laatste pagina, dus geniet van elke dag.
Genieten, daar geeft McKee zijn lezers alle kansen toe. Welk kind droomt er niet van om door de lucht te kunnen vliegen of superkrachten te bezitten, net zoals Super Fant? Van op een veilig afstandje, samen…Lire la suite
De kudde roze olifanten besluit de honderdste verjaardag van opa Oud te vieren. Maar zoveel gestamp veroorzaakt een soort aardbeving en de rots waar opa Oud op staat, breekt af. Hij kan geen kant op! De hoogste tijd voor Super Fant om in actie te komen. Deel uit de 'Elmer'-serie, waarin kleurtjesolifant Elmer een ondergeschikte rol speelt en Super Fant de show steelt, omdat hij opa Oud redt en Roosje een superdag bezorgt. Fantastisch prentenboek waar je helemaal vrolijk van wordt, met als motto: pluk de dag. Kleurrijke gedetailleerde illustraties over dubbele bladzijdes, waarin roze de boventoon voert en Super Fant de kleuren van Superman draagt. De gezichtsuitdrukkingen geven de sfeer en het verhaal perfect weer. Onder of boven aan de bladzijde de vlot en met humor geschreven vier- tot zesregelige tekst, prachtig vertaald door Rindert Kromhout. Een juweeltje dat elke peuter en kleuter zou moeten 'lezen' en bekijken. Vanaf ca. 4 jaar.

À propos de David McKee

David McKee, né le 2 janvier 1935 à Tavistock, dans le Devon, et mort le 6 avril 2022 à Nice, est un auteur et illustrateur britannique. Il est principalement connu pour être à l'origine de la série pour enfants Elmer un éléphant multicolore dont le premier ouvrage a été édité en 1968. Il a également publié des ouvrages sous le pseudonyme Violet Easton.

Biographie

Carrière

David McKee nait en 1935 à Tavistock, dans le comté de Devon, en Angleterre. Après être allé à l'école primaire locale, il rejoint l'université d'Art de Plymouth. Étudiant, il vend ses dessins dans divers journaux anglais. Après ses études, il continue à vendre des dessins, tout en faisant de l…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions