Livre
Néerlandais

Elmer en de Kerstfant

David McKee (auteur), Rindert Kromhout (traducteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
De jonge olifantjes zijn opgewonden omdat het bijna Kerstmis is. Elmer neemt ze mee om een kerstboom uit te zoeken en vertelt ze alles over de Kerstfant die cadeautjes komt brengen. Prentenboek met paginagrote vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Olifanten
Titre
Elmer en de Kerstfant
Auteur
David McKee
Traducteur
Rindert Kromhout
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Elmer and papa red
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2011
[26] p. : ill.
ISBN
9789000302314 (hardback)

Commentaires

Kerst nadert. Terwijl de grote olifanten druk in de weer zijn met de cadeautjes, trompetteren de kleintjes erop los. Daarom sturen de groten de bontgekleurde olifant, Elmer, er met hen opuit. Ze stappen door tropische landschappen om plots midden in de sneeuw te belanden. Het is de eerste keer in hun leven dat de kleine olifanten sneeuw zien. Ze spelen er dan ook naar hartenlust in. Ze kiezen daar ook een prachtige kerstboom uit die ze later opnieuw kunnen planten. Alle kleintjes samen torsen de boom op hun rug naar het oerwoud. Weer thuis versieren ze de boom en leggen ze de pakjes eronder. Alle dieren uit het oerwoud komen de boom bewonderen. Als ’s nachts de Kerstfant aankomt, mogen de kleine olifanten stiekem naar hem kijken. Wat zijn ze daar blij om! Alleen neemt de Kerstfant wel alle cadeautjes mee, voor arme en zielige dieren, want dat hoort zo met Kerst. Maar als de jonge olifanten slapen, heeft Elmer toch nog een verrassing voor hen.
Rindert Kromhout vertaalde dit boek n…Lire la suite
Elmer, de beroemde geblokte kleurtjesolifant, bereidt zich samen met de nogal zenuwachtige kleine olifantjes voor op de komst van de Kerstfant. Ze gaan een kerstboom uitkiezen, hoog in de heuvels. Voor het eerst in hun leven zien de kleintjes sneeuw, en dat geeft natuurlijk heel wat pret. Gewapend met een grote kerstboom keren ze naar de andere olifanten terug. De boom wordt versierd en er worden cadeautjes bij gelegd. Die zijn bedoeld voor arme en zielige dieren. 's Nachts, als de olifanten blij en tevreden slapen, legt Elmer bij ieder kleintje een pakje neer, want de Kerstfant is hen niet vergeten! Over Elmer zijn, sinds in 1989 het eerste boek in een Nederlandse vertaling verscheen, al veel prentenboeken gemaakt, maar de auteur/illustrator weet met zijn warme verhalen toch iedere keer weer te verrassen. De kleine olifanten hebben veel weg van nieuwsgierige kleuters, die opgewonden raken bij de gedachte aan het naderende feest. Een mooi uitgevoerd, sfeervol prentenboek. Vanaf ca. 4 …Lire la suite

Elmer en de Kerstfant

De jonge olifantjes staan te trompetteren van opwinding want de Kerstfant is in aantocht. Elmer, de kleurtjesolifant, gaat met de kleine olifantjes wandelen zodat de oude olifanten rustig de pakjes kunnen inpakken. Elmer wil een kerstboom gaan zoeken, dan gaat de tijd sneller voorbij. Hoger de bergen in, zien de kleintjes voor het eerst sneeuw. Elmer laat ze in de sneeuw spelen en zoekt een mooie kerstboom uit. Ze nemen de reuzenboom mee naar huis en versieren hem de volgende dag. De oude olifanten leggen er een hoop pakjes onder. 's Nachts komt de Kerstfant en neemt de pakjes mee op zijn slee om ze aan de arme en zielige dieren uit te delen. Gelukkig laat hij voor onze jonge olifantjes toch nog een pakje over.
Elmer kennen alle kleuters. Het kleurrijke olifantje zorgt weeral voor wat actie. Maar het verhaal is wel nogal geforceerd. Moet dat nu echt, olifanten in de sneeuw en een rode Kerstfant met een witte baard?

À propos de David McKee

David McKee, né le 2 janvier 1935 à Tavistock, dans le Devon, et mort le 6 avril 2022 à Nice, est un auteur et illustrateur britannique. Il est principalement connu pour être à l'origine de la série pour enfants Elmer un éléphant multicolore dont le premier ouvrage a été édité en 1968. Il a également publié des ouvrages sous le pseudonyme Violet Easton.

Biographie

Carrière

David McKee nait en 1935 à Tavistock, dans le comté de Devon, en Angleterre. Après être allé à l'école primaire locale, il rejoint l'université d'Art de Plymouth. Étudiant, il vend ses dessins dans divers journaux anglais. Après ses études, il continue à vendre des dessins, tout en faisant de l…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions