Livre
Néerlandais

Nightrise

Anthony Horowitz (auteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Van een telepatisch begaafde tweeling wordt, na een theateroptreden in New York, één van de jongens gekidnapt door een bende die het Kwaad over de wereld wil verspreiden. Vanaf ca. 12 jaar.
Titre
Nightrise
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Nightrise
Éditeur
Hasselt: Facet, 2007 | Autres éditions
311 p.
Note
Herwerkte versie van : De zilveren citadel
ISBN
9789050164993

Commentaires

Jamie en Scott zijn een tweeling met bijzondere gaven: ze kunnen gedachten lezen. Om deze reden wordt Scott ontvoerd door de Nightrise-organisatie, die de terugkeer van de Ouden op aarde voorbereidt. Jamie weet te ontsnappen en gaat op zoek naar zijn broer. Dit derde deel uit de serie ‘De Kracht van Vijf’*: de avonturen van vijf jongeren die als enigen de Ouden kunnen verslaan, is apart van de andere delen uit de reeks te lezen. Ook dit boek is weer spannend van begin tot eind. Het decor is ditmaal het hedendaagse Amerika, hoewel hoofdpersoon Jamie ook een uitstapje maakt naar een nachtmerrieachtig verleden, waarin hij tegenover het monsterlijke leger van de Ouden komt te staan. Dit fragment heeft een heel andere sfeer dan de rest van het boek: eerder heroïsche fantasy dan een snelle, vernuftige jeugdthriller. Ondanks het bovennatuurlijke element blijft het boek erg geloofwaardig. Matt, de hoofdpersoon van de vorige boeken, figureert in dit deel. Vanaf ca. 12 jaar.

De kracht van vijf. Nightrise

In dit derde deel van de intrigerende reeks ‘De kracht van vijf’ spelen Jamie en Scott Tyler de hoofdrol. Deze tweelingbroers hebben de bijzondere gave dat ze elkaars gedachten kunnen lezen. Langzaamaan ontdekken ze dat ze ook mensen kunnen beïnvloeden. In een aftands theater voeren ze dagelijks een act op en zo worden ze ontdekt door de mysterieuze organisatie Nightrise. Na één van hun optredens wordt Scott ontvoerd. Jamie blijft alleen achter en wordt van moord beschuldigd. Hij slaat op de vlucht en samen met een invloedrijke dame wiens zoontje ook is ontvoerd omwille van zijn bijzondere gave, gaat hij op zoek naar zijn broer. In een streng bewaakte gevangenis ontdekken ze een laboratorium waar door Nightrise experimenten worden uitgevoerd op paranormaal begaafde kinderen. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek van de Washoe- indianen, weten de kinderen te bevrijden en kunnen ontsnappen. Jamie kan een moordpoging op één van de twee presidentskandidaten verijdelen en wordt met Scott…Lire la suite

À propos de Anthony Horowitz

Anthony Horowitz, né le 5 avril 1955 à Stanmore dans le nord de Londres, est un écrivain de romans policiers pour la jeunesse, de fantastique et scénariste de feuilletons télévisés anglais, en particulier des adaptations de romans policiers d'Agatha Christie.

Biographie

Anthony Horowitz est né le 5 avril 1955 à Stanmore, un quartier du nord de Londres, dans le Middlesex au Royaume-Uni.

Il a écrit de nombreux romans pour la jeunesse, dans le genre policier comme dans celui du fantastique. Il a été récompensé par de nombreux prix : le Prix Polar-Jeunes en 1988, pour Le Faucon malté, le prix européen du roman pour enfants en 1993 pour L'Île du Crâne et le grand prix des lecteurs du magazine J…En lire plus sur Wikipedia