Salsa, sigaren en rum

Cuba is een fascinerend land. De prachtige Cubaanse palmstranden, zoals bij Varadero en Cayo Largo, genieten wereldfaam. De levendige, kleurrijke hoofdstad Havana staat vol historische gebouwen en interessante musea. Trinidad staat bekend om zijn koloniale architectuur. Ook de rest van het eiland zit vol met aangename verrassingen; indrukwekkend bergl
Titre
Cuba / Alejandro Alonso, Irina Bajini, Christopher Baker ... [et al.]
Auteur
Alejandro Alonso Irina Bajini Christopher P. Baker
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Cuba
Édition
12de herz. dr.
Éditeur
Houten: Unieboek/Het Spectrum, 2016 | Autres éditions
328 p. : ill.
ISBN
9789000341610 (paperback)

Commentaires

Met de Capitoolgids krijgt de toerist snel een beeld van hoe het eiland Cuba eruitziet. De vele illustraties en kleurenfoto's in alle formaten, driedimensionale overzichtstekeningen, opengewerkte tekeningen van bezienswaardigheden en plattegronden laten de diversiteit van Cuba zien. Na een korte inleiding over het landschap, religieuze riten, architectuur, Cubaanse schilderkunst, literatuur en muziek èn sigaren volgt een agenda en 15 pagina's over de geschiedenis. Daarna zijn 74 pagina's gewijd aan de hoofdstad Havana en haar vele bezienswaardigheden, met stratengids en uitgaanstips. Hierna volgt de rest van Cuba. De informatie, in klein lettertype, is compact en niet al te diepgravend. Per regio worden de bezienswaardigheden met behulp van cijferaanduidingen op de kaart aangegeven. Het boek besluit met praktische tips: accommodatie, restaurants, winkelen, amusement etc. Een aantrekkelijke gids voor een eerste visuele oriëntatie, geschikt voor toeristen die bijvoorbeeld met een groeps…Lire la suite

À propos de Alejandro Alonso

Alejandro Alonso, de son vrai nom Alejandro César Alonso, né le 3 mars 1982 à Buenos Aires (Argentine), est un joueur de football argentin qui évoluait au poste de milieu de terrain.

Il possède également la nationalité espagnole.

Biographie

CA Huracán (2001-2005)

Alejandro Alonso a commencé sa carrière sous le maillot du CA Huracán où il passe quatre saisons, de 2001 à 2003 en Première division argentine et de 2003 à 2005 en 2e division.

Aujourd'hui considéré comme un club de bas de classement, il reste une véritable institution au pays du mythique Maradona.

À Huracán, il aura notamment fréquenté plusieurs saisons, Lucho González, …En lire plus sur Wikipedia