Pax Romana : oorlog en vrede in de Romeinse tijd

Pax Romana : oorlog en vrede in de Romeinse tijd

Overzicht van de uitbreiding van het Romeinse rijk vanaf de allereerste opkomst van Rome tot aan de keizertijd, met daarbij veel aandacht voor het leven onder de Romeinse heerschappij, het provinciebestuur, zelfverrijking van bevelhebbers en de leefomstandigheden van zowel Romeinen als ingelijfde volkeren.
Titre
Pax Romana : oorlog en vrede in de Romeinse tijd
Auteur
Adrian Goldsworthy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Pax Romana : war, peace and conquest in the Roman world
Éditeur
Utrecht: Omniboek, 2021 | Autres éditions
512 p., [16] p. platen
ISBN
9789401918077 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

De kracht van 'Pax Romana' zit hem in eerste instantie niet in de zoveelste reconstructie van de Romeinse geschiedenis. Natuurlijk, de vaardige hand van Goldsworthy zorgt weer voor voldoende leesgenot. Hij voert de lezer mee vanaf de opkomst van Rome, de jaren van de Republiek, als de Romeinen de ene na de andere oorlog voeren en een steeds groter gebied gaan beheersen, tot en met de periode van de Romeinse keizers: het Principaat. Dan gaat het vooral over de handhaving van het rijk, dat verreweg het grootste deel van de bekende wereld omvat. Maar het zijn met name de wat beschouwende (tussen)hoofdstukken, bijvoorbeeld over handelaren die de legioenen vaak voorafgingen, het bestuur van de provincies als middel tot zelfverrijking van Romeinse hoogwaardigheidsbekleders en het verschil in leefomstandigheden tussen de Romeinen en provinciebewoners, waarin het vakmanschap van de schrijver tot uitdrukking komt. Het kloeke boek bevat twee katernen foto's, een tijdlijn, woordenlijst, een uitg…Lire la suite

À propos de Adrian Goldsworthy

Adrian Keith Goldsworthy (né en 1969) est un historien et auteur britannique qui est spécialisé dans l'histoire de la Rome antique.

Biographie

Adrian Goldsworthy a suivi les cours de la Westbourne School à Penarth. Après l'étude de l'histoire antique et moderne à St John's College à Oxford, il achève un philosophiæ doctor en histoire militaire antique à l'Université d'Oxford en 1994, et ensuite utilise sa dissertation comme base pour son premier livre : The Roman Army at War 100 BC – AD 200.

Il fut chercheur Junior Research Fellow à l'université de Cardiff pendant deux ans, et ensuite il a brièvement enseigné au King's College de Londres, puis a été professeur assistant à l'Université Notre-Dame de Londres pour six ans. il a dispensé des cours sur l'histoire romaine, ainsi qu'un cours sur l'histoire militaire de la Seconde Guerre mondiale à l'Université Notre-Dame. Adrian Goldsworthy a affirmé…En lire plus sur Wikipedia