Boek
Nederlands

Vind rust in ademen

Ook verschenen als Adem in, adem uit : meditaties voor een druk bestaan

+1
Vind rust in ademen
×
Vind rust in ademen Vind rust in ademen

Vind rust in ademen

Ook verschenen als Adem in, adem uit : meditaties voor een druk bestaan

Gids voor een rijker spiritueel leven, met praktische meditaties om mindfulness tot een onderdeel van het dagelijks leven te maken.
Titel
Vind rust in ademen
Ook verschenen als
Adem in, adem uit : meditaties voor een druk bestaan
Auteur
Thích Nhât Hanh
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Peace is every breath : a practice for our busy lives
Uitgever
[Utrecht]: Ten Have, 2021
109 p.
ISBN
9789025909208 (hardback)

Besprekingen

Dit handzame boekje is een vervolg op 'Het gras wordt groener' en 'Iedere stap is vrede' . Toch staat het op zichzelf en is het begrijpelijk, ook als je voorgaande delen niet hebt gelezen. De beroemde boeddhistische leider en vredesactivist Thich Nhat Hanh stelt dat we altijd kunnen mediteren, zelfs met een druk bestaan. De eenvoud van de oefeningen, de liefde die uit dit boekje spreekt, en de praktische manier waarop hij meditatie in ons dagelijks leven poogt te integreren, zijn hartverwarmend. Korte hoofdstukken, met achterin een overzicht van uiteenlopende gatha's (verzen) waarvan we op ieder moment van de dag handig gebruik kunnen maken. Of je nu al erg thuis bent in het boeddhisme of er nog heel weinig van weet.

Over Thích Nhât Hanh

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Duc (pixiduc) from Paris, France.

Thich Nhat Hanh (Thừa Thiên-Huế, Vietnam, 11 oktober 1926) is een Vietnamese boeddhistische monnik, vredesactivist, dichter en schrijver die als banneling een groot deel van zijn leven in Frankrijk heeft gewoond. Thích komt van "Thích Ca" of "Thích Già” en betekent “behorend tot de Sakya-clan”.

Biografie

Thich Nhat Hanh, geboren als Nguyễn Xuân Bảo, verliet in 1942 als zestienjarige zijn ouderlijk huis om zenmonnik te worden. Na een verblijf in een klooster betrok hij een verlaten tempel in Saigon. Tussen 1960 en 1963 studeerde hij vergelijkende cultuurwetenschappen aan Princeton-universiteit in de Verenigde Staten. Hij stichtte de SYSS (School for Youth Social Service), die onder andere dorpelingen lijdend onder de Vietnamoorlog hielp met de wederopbouw van gebombardeerde dorpen.

Ondanks ernstige politieke tegenwerking richtte hij in 1964 de boeddhistische Van Hanh Universiteit op in Vietnam. Het communistische bew…Lees verder op Wikipedia