Boek
Nederlands

Wat is het hier leuk!

Rindert Kromhout (auteur), Silvie Buenen (illustrator)
+1
Wat is het hier leuk!
×
Wat is het hier leuk! Wat is het hier leuk!
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Finn en Linn gaan met hun familie met de bus naar zee. Onderweg stoppen ze vaak. Oom Ben stapt uit, dan tante Miep, en daarna oma en opa. Is het nog wel leuk aan zee? AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Onderwerp
Zee en strand
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Wat is het hier leuk!
Auteur
Rindert Kromhout
Illustrator
Silvie Buenen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
29 p. : ill.
ISBN
9789048741489 (hardback)

Besprekingen

Finn en zijn zus Linn gaan met de familie in een bus op weg naar zee. Als ze stoppen om te plassen, blijft oom Ben achter. Als ze stoppen om een ijsje te halen op de markt, blijft tante Miep achter. Als ze stoppen bij een dorpje, blijft oma achter. Tot alleen mama, Finn en Linn aankomen bij zee. Als ze al het eten uitpakken, vragen ze zich af hoe het met de rest van de familie gaat. Ze besluiten terug te rijden en iedereen weer op te halen. Maar waar zijn ze gebleven? Fijn eerste leesboekje op AVI-E3 met veel vrolijke en kleurrijke illustraties. De korte zinnen met hoofdletter en interpunctie beginnen steeds op een nieuwe regel. Het verhaal is leuk, kent wat spanning en humor en de hoofdpersonen zullen de doelgroep zeker aanspreken. Vanaf ca. 6,5 jaar.

Over Rindert Kromhout

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Mark Sassen

Rindert Kromhout van der Meer (Rotterdam, 9 augustus 1958) is een Nederlandse kinderboekenschrijver.

Biografie

Rindert Kromhout woonde als kind twee jaar lang in kindertehuizen. In deze periode (1971-1973) gaat hij naar de LOM-school in Utrecht en voelt zijn eerste roeping: bioloog of dierenarts. Hij ziet er echter van af als hij ontdekt dat je voor deze beroepen lang moet leren. Daarna gaat hij naar de avondmavo en volgt hij een opleiding tot kleuterleider. Ondertussen begint hij kinderverhalen te schrijven. In 1980 haalt hij zijn diploma, maar tot een baan in het onderwijs komt het nooit. Alles wat hij in die tijd over kinderen geleerd heeft komt wel goed van pas bij het schrijven van kinderboeken.

In 1985 bezoekt Rindert Kromhout Rome voor het eerst. Deze kennismaking krijgt een naar einde als Palestijnse terroristen het vliegveld binnenstormen terwijl hij op zijn vlucht naar huis wacht. Zestien mensen worden doodgesch…Lees verder op Wikipedia

Suggesties