Boek
Nederlands
De zee, oorspronkelijk verschenen in 1951, behoort nog steeds tot de invloedrijkste boeken die ooit over de natuurlijke wereld zijn geschreven. Mariene bioloog Rachel Carson roept de kracht en het belang van de grootste watermassa’s ter wereld op door het kosmisch grote met het microscopisch kleine te combineren en harde wetenschappelijke feiten te vangen in poëtisch taalgebruik. Ze besch
Extra onderwerp
4 sterren (Humo)
Titel
De zee
Auteur
Rachel Carson
Inleider
Jaap Tielbeke
Vertaler
Nico Groen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sea around us
Uitgever
Amsterdam: Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2022
275 p. : ill.
ISBN
9789025314088 (paperback)

Over Rachel Carson

Rachel Louise Carson (Springdale (Pennsylvania), 27 mei 1907 - Silver Spring (Maryland), 14 april 1964) was een biologe die opgroeide in Springdale, Pennsylvania. Ze werd vooral bekend door haar boeken en haar strijd voor de bescherming van het milieu.

Vol liefde buigt de mens zich over de wieg van zijn kind … en laat tegelijk toe dat zijn voedsel wordt vergiftigd. Hoe lang nog?
- Rachel Louise Carson, Silent Spring

Levensloop

Rachels voorliefde voor de natuur werd door haar moeder gestimuleerd. Van kindsbeen af schreef ze erover en dit bepaalde ook haar latere studiekeuze aan de Pennsylvania College for Women (nu Chatham College). In 1929 studeerde ze daar af en in 1932 behaalde ze haar doctoraat in de zoölogie aan de Johns Hopkins University. Later doceerde ze aan deze universiteit en aan de University of Maryland.

Ze schree…Lees verder op Wikipedia