Boek
Nederlands

Het grote ridderfeest

Pieter Feller (auteur), Natascha Stenvert (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De stad waar Kolletje en Dirk wonen is jarig. Het kasteel in hun stad is 750 jaar geleden gebouwd, dus komt er een groot feest. Vier avonturen van Kolletje en haar vriendje Dirk rond het grote ridderfeest. Met uitklapkasteel op twee uitvouwbare pagina’s. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ridders
Titel
Het grote ridderfeest
Auteur
Pieter Feller
Illustrator
Natascha Stenvert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, © 2020
36 p. : ill.
ISBN
9789024589890 (hardback)

Besprekingen

De stad waar Kolletje en haar vriendje Dirk wonen is jarig. 750 Jaar geleden werd daar een kasteel gebouwd dat het begin was van de stad en daarom wordt er een groot ridderfeest georganiseerd. Kolletje en Dirk horen er op school van alles over, mensen bouwen in het park een groot namaak ridderkasteel en iedereen komt verkleed naar het feest. Kolletje als 'ridderes' en Dirk als ridder. Ook de volwassenen hebben zich verkleed in middeleeuwse kostuums. Het wordt een geweldig feest. In vier hoofdstukken worden de belevenissen van de twee kleuters in een vriendelijke, kindgerichte stijl verteld. Ongemerkt zijn er nog allerlei feitjes over de riddertijd in het boek verwerkt. De vele grappige pentekeningen, in een losse stijl, zijn ingekleurd met aquareltinten en passen goed bij de tekst. Met uitklapkasteel door middel van twee geheel uitvouwbare pagina's in het midden van het boek. Gezellig voorleesboek voor kleuters in de uitgebreide serie 'Kolletje & Dirk'*. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Pieter Feller

Pieter Feller (Hoorn, 25 september 1952) is een Nederlandse schrijver van voornamelijk kinderboeken.

Biografie

Feller werd geboren in Hoorn als jongste in een gezin van vier kinderen. Zijn vader had een winkel met huishoudelijke artikelen en moeder had een kapperszaak. Toen hij elf was, wist hij al dat hij schrijver wilde worden. Na zijn middelbare school (HBS-b) had hij verschillende baantjes. Zo werkte hij in een verf- en een zuurkoolfabriek. Hij werkte enige tijd in de dierenwinkel van een van zijn zusters en had ook zelf een dierenwinkel. Hierna werd hij huisman en schrijver.

Privé

Feller is getrouwd en heeft twee zoons.

Loopbaan

Pieter Feller debuteerde in 1993 met Daan de klikspaan bij uitgeverij Zwijsen. In 1994 stapte hij over naar Van Holkema & Warendorf en in 1995 kwam bij die uitgeverij De tw…Lees verder op Wikipedia

Suggesties