Dvd
Nederlands

De pompoenkoning

Peter Van de Velde (acteur), Anke Helsen (acteur), Dirk Bosschaert (acteur)
Piet Piraat en zijn scheepsmaten stelen voor het halloweenfeest pompoenen van Pompoeneiland. Maar de legende leert dat de Pompoenkoning hen dan zal veranderen in pompoenen. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Zeerovers, Halloween
Taal
Nederlands
Parallele titel
Piet Piraat en de pompoenkoning
Uitgever
Studio 100, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
Speelduur
ca. 90 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
5414233904649

Besprekingen

Griezelfilm met Piet Piraat, de van televisie en theater bekende Studio 100-creatie. In een minifilm beleven Piet Piraat en zijn scheepsmaten, de kok Berend Brokkenpap, de forse stuurvrouw Stien Struis en matroos Steven Stil, gespeeld door Peter van de Velde, Dirk Bosschaert, Anke Helsen en Dirk Van Vooren, een halloweenavontuur waarin ze elkaar de stuipen op het lijf jagen. Maar echte piraten zijn niet bang. Dus als Berend pompoenen nodig heeft voor het halloweenfeest, besluiten ze om die te halen op het pompoeneiland. Dit ondanks de legende dat iedereen die daar pompoenen steelt, door de Pompoenkoning veranderd wordt in een pompoen. Behalve de minifilm bevat de dvd nog acht griezelverhalen van Piet Piraat en zijn scheepsmaten. Piet Piraat vertelt vanuit zijn grot spannende verhalen. Leuk voor de vele jonge fans vanaf ca. 4 jaar.

Over Peter Van de Velde

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door willem leën

Peter Van de Velde (Doel (België), 1972) is titulair organist van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal van Antwerpen.

Leven en werk

Van de Velde groeide op in een zeemansgezin in het Belgische dorpje Doel. Zijn vader was scheepskapitein en dagen van huis. Thuis was er weinig bijzondere aandacht voor muziek, behalve dat zijn grootmoeder in haar jonge jaren accordeon speelde, iets wat ze zichzelf had aangeleerd. Het orgel van de plaatselijke kerk sprak tot Peters verbeelding, evenals de dorpsfanfare. Met muzikale hulp van de pastoor van de kerk kon hij zichzelf leren orgelspelen, waardoor hij op zijn twaalfde organist van de kerk werd. In de fanfare leerde hij trompetspelen. Hij meldde zich op zijn zestiende aan bij de kunsthamaniora, een instituut dat de vooropleiding verzorgt voor de toelating tot het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium, beide in Antwerpen.
Zijn docent was Stanislas Deriemaeker, die ook Peters directe voorgan…Lees verder op Wikipedia