Boek
Nederlands

Hou van haar : over passie, inzicht en heel veel liefde

Peter Platel (auteur), Katrien Van de Steene (designer), Christine Pannebakker (redacteur)
Adviezen en wetenswaardigheden van een Belgische kapper over haar, de betekenis en verzorging ervan.
Onderwerp
Kapsels, Haarverzorging
Extra onderwerp
haar
Titel
Hou van haar : over passie, inzicht en heel veel liefde
Auteur
Peter Platel
Designer
Katrien Van de Steene
Redacteur
Christine Pannebakker
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: ParisBooks, 2015
223 p. : ill.
ISBN
9789492179005 (hardback)

Besprekingen

In dit prachtig vormgegeven blader- en koffietafelboek vertelt de Vlaamse kapper Peter Platel over zijn leven en zijn liefde voor haar. Hoe hij als kleine jongen zijn moeder hielp in haar kapsalon, toneelaspiraties had, maar uiteindelijk toch kapper werd en eigenaar van diverse salons in België. In een palet van korte teksten en fraaie kleurenfoto's en zwart-wittekeningen leert de lezer over natuurlijke schoonheid, de 'wetenschap' van haar, voeding en verzorging, het juiste kapsel en de magie van kleur en specialties als dreadlocks, vlechten en extensions. Met een speciaal hoofdstuk voor en over mannen. Grappig zijn de sprookjes en mythes over haar. De titel 'Hou van haar' verwijst behalve naar kapsels ook naar de inmiddels overleden moeder van de auteur. Op de witte voorkant een hart met rood haar. Met bronvermelding.

Over Peter Platel

Peter Platel (Gent, 24 oktober 1966) is een Belgische kapper, schrijver, mediafiguur en kunstenaar.

Biografie

Peter Platel studeerde toneel aan Studio Herman Teirlinck naast Axel Daeseleire, Katrien De Becker, Johan Heldenbergh, Tania Poppe, Truus Druyts, Lukas Smolders, en Fania Sorel.

In 1992 beëindigde hij zijn studies aan de toneelschool vroegtijdig en opende zijn eerste kapsalon De Wakko Kapper in Antwerpen, gevolgd door salons in Brussel en Gent.

Peter Platel kwam als expert in knippen op droog haar op regelmatige basis in de media met o.a. make-overs in het weekblad Flair en haartips in het radioprogramma De Madammen op Radio 2.

Platel maakte zijn televisiedebuut in 2005 als hair & beauty expert in het Kanaal 2-programma De Heren maken de man, naast Jani Kazaltzis, Jerko Bozikovic, Christophe Aertssen en Flip Van Waeyenberghe.

In 2015 publiceerde hij zijn eerste boek, Hou Van …Lees verder op Wikipedia