Dvd
Nederlands

Tinkerbell en de piraten

Peggy Holmes (regisseur), Joel McNeely (componist)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
TinkerBell en haar elfenvriendjes proberen het elfje Zarina te vinden, dat blauw elfenstof heeft gestolen. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Feeën
Titel
Tinkerbell en de piraten
Regisseur
Peggy Holmes
Componist
Joel McNeely 1959-
Taal
Nederlands
Uitgever
Disney DVD, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
78 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418434274

Besprekingen

Vijfde Disney-animatiefilm* met een avontuur van het elfje TinkerBell dat bekend werd uit de films over Peter Pan (1953). Het elfje Zarina, dat werkt als elfenstofbewaarder, is nieuwsgierig en ondernemend. Na een mislukt experiment steelt zij al het blauwe elfenstof en gaat samenwerken met de piraten van de Schedelrots. TinkerBell en haar vriendinnen moeten Zarina en het elfenstof terugvinden om hun woonplaats Pixie Hollow te redden. Ze beleven een spannend avontuur op een piratenschip. Monica Meijer (Cinemagazine, i) geeft 3 1/2 (van 5) sterren: 'fraai geanimeerd, met oog voor detail en liefde voor de personages en Pixie Hollow. (...) Het scenario is vakkundig opgebouwd, waardoor de film geen moment inzakt. Het is bij vlagen oprecht spannend! De karakters zijn innemend en grappig (...) Thema’s als vriendschap, loyaliteit en op zoek gaan naar je eigen identiteit en talent zijn met zorg in het verhaal verweven en geven de film de welkome diepgang.' Vanaf ca. 6 jaar.