Boek
Nederlands

De eeuwige jachtvelden : roman

Nanne Tepper (auteur)
+1
De eeuwige jachtvelden : roman
×
De eeuwige jachtvelden : roman De eeuwige jachtvelden : roman

De eeuwige jachtvelden : roman

Genre:
In een tumultueus intellectueel gezin eind jaren tachtig groeit tussen een jongeman en zijn oudste zus een intieme relatie.
Titel
De eeuwige jachtvelden : roman
Auteur
Nanne Tepper
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Podium, 2022
276 p.
ISBN
9789493256606 (paperback)

Besprekingen

Romantisch? Decadent! In de stijl van deze debuutroman schuilt de kracht van Tepper (geb. 1962). Indringende sfeer en thema: op een verrassende, trefzekere manier schildert Tepper zijn Victor. Zoon van intellectueel (v)echtpaar, broer van twee zussen. Met de oudste (Lisa) heeft hij een incestueuze relatie, die in alle onvermijdelijkheid beschreven wordt. Ondertussen beleeft hij het een en ander: een delirium tremens in Amsterdam ('een duizenden malen gefilmde grachtengordel waar voorgoed het weemoedige mondharmonicageluid van Toots Thielemans boven hing'), studie in Groningen. De dialogen zijn ontluisterend. Ze tonen het gezin in al zijn kaalheid en onmogelijke liefde. Flauwe woordspelingen (Chilling Fields voor Oost Groningen, Bella voor poptempel Vera) en de erg literaire constructie (verhalen in verhalen, brievenvorm van deel drie) doen aan de indringendheid van de roman niets af. Een boek als een symfonie: alle vier de delen hebben een aan Mahler ontleende tempoaanduiding. Pockete…Lees verder

Over Nanne Tepper

Nanne Tepper (Hoogezand, 17 januari 1962 – Groningen, 10 november 2012) was een Nederlandse schrijver. Hij kreeg bekendheid met zijn debuut De eeuwige jachtvelden (1995), publiceerde daarna nog de romans De avonturen van Hillebillie Veen (1998) en De vaders van de gedachte (1998), en beleefde na zijn dood een herwaardering na het verschijnen van de brievenbundel De kunst is mijn slagveld (2016).

Leven

Nanne Tepper woonde tot zijn tiende in Hoogezand, waarna het gezin verhuisde naar Veendam. Op zijn achttiende vertrok hij naar de stad Groningen, waar hij (met uitzondering van een korte periode in 2005) de rest van zijn leven zou blijven wonen. In 2012 maakte hij een einde aan zijn leven.

Werk

Tepper wist naar eigen zeggen al vanaf zijn vijftiende dat hij schrijver was, maar het duurde tot 1993 voor hij debuteerde met een korte tekst in het tijdschrift de Biels. In d…Lees verder op Wikipedia