Boek
Nederlands

Magneetje

Milja Praagman (auteur)
+1
Magneetje
×
Magneetje Magneetje
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Houden van iemand, je veilig voelen bij gezin en familie, uitbreiding van het gezin en lekker luieren. In negentien korte gedichten worden deze en andere menselijke thema's verbeeld door dieren. Met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 t/m 10 jaar.
Extra onderwerp
Poëziekrant
Titel
Magneetje
Auteur
Milja Praagman
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2021
[42] p. : ill.
ISBN
9789025881528 (hardback)

Besprekingen

Houden van iemand, je veilig voelen bij gezin en familie, gezinsuitbreiding en lekker luieren. In negentien gedichten worden deze en andere menselijke thematieken verbeeld door dieren. Bij bijvoorbeeld het titelgedicht schurken twee uiltjes liefdevol tegen elkaar en het veilig opgroeien wordt verbeeld door een pinguïnjong dat meedeint op de buik van papa pinguïn. Creativiteit en inventiviteit zijn zeker aanwezig, o.a. bij het ‘gevecht’ tussen de ijsberen dat als een recept wordt opgediend en de mantra – beleef het onbekende, probeer het- voor een kleine worm. De korte gedichten zijn eigenlijk overpeinzingen die volledig tot wasdom komen als ze zorgvuldig worden voorgelezen. Toegankelijkheid en diepgang wisselen elkaar inhoudelijk af. Rijm speelt een bescheiden rol en is onnadrukkelijk aanwezig. De auteur, bekend van haar (bekroonde) prentenboeken etaleert hier haar teken- en schilderkunst. Sfeervolle illustraties gegoten in een fraai kleurenpalet. Het boek in handzaam formaat heeft ee…Lees verder

Over Milja Praagman

Milja Praagman (Amsterdam, 3 april 1971) is een Nederlandse illustrator en schrijver van prentenboeken. In 2017 won ze een Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie. Ze is ook de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018, met als thema 'Vriendschap'.

Praagman studeerde af als grafisch ontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten Sint-Joost te Breda. Met een startstipendium ging ze aan de slag als zelfstandig ontwerper en illustrator. Ze werkte in het begin veel voor kranten en tijdschriften zoals Okki, Bobo, Hello you en ze maakte animaties voor Sesamstraat. Nadien begon ze prentenboeken te illustreren. In 2005 debuteerde ze met Meneer Po.

Prijzen

  • 2011 - Leespluim voor Nog 100 nachtjes slapen
  • 2013 - Prentenboek van het jaar - Nog 100 nachtjes slapen
  • 2016 - Prentenboek Top Tien - Vergeet mij nietje
  • 2017 - Zilveren Pensee…Lees verder op Wikipedia