Boek
Nederlands

Donkerder dan de nacht

Een voormalig FBI-agent wordt teruggeroepen om te helpen bij het onderzoek naar een seriemoordenaar waarbij een vriend en ex-collega betrokken zou zijn.
Titel
Donkerder dan de nacht
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Renée Milders Dowden
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A darkness more than night
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2013
335 p.
ISBN
9789022564004 (paperback)

Besprekingen

Voormalig FBI-agent Terry McCaleb wordt in zijn vredige rust gestoord met de vraag of hij wil helpen bij het onderzoek naar een seriemoordenaar. Tegen de zin van zijn nieuwe vrouw en kind bijt hij zich vast in de zaak en stelt vast dat een voormalige collega en vriend, Harry Bosch, evolueert van speurder naar hoofdverdachte. Alle concrete aanwijzingen refereren aan de Nederlandse schilder Bosch waardoor de link vlug gelegd wordt. De twee ontmoeten elkaar geregeld en laveren tussen vriendschap en achterdocht. Is Bosch de dader of wordt hij als zondebok naar voren geschoven door de maffia die hem rauw lust? De bewijslast wordt heel moeilijk zodat tot op het einde de spanning in het verhaal blijft. Connelly schreef een hele serie goede detectiveromans met Bosch in de hoofdrol, maar gebruikte ook al McCaleb als held. De confrontatie tussen de twee is enorm boeiend en tilt deze thriller naar een hoog niveau.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia

Suggesties