Boek
Nederlands

De laatste coyote

Ook verschenen als Hartzuur

Michael Connelly (auteur), Joy De Wit (vertaler)
+1
De laatste coyote
×
De laatste coyote De laatste coyote

De laatste coyote

Ook verschenen als Hartzuur

In de reeks:
Genre:
Een politieman die de sinds zijn kindertijd onopgeloste moord op zijn moeder onderzoekt, ontmoet veel weerstand van machtige personen.
Titel
De laatste coyote / Michael Connelly ; vertaling J.J. de Wit
Ook verschenen als
Hartzuur
Auteur
Michael Connelly
Vertaler
Joy De Wit
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The last coyote
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, [2021]
381 p.
ISBN
9789022552049 (paperback)

Besprekingen

Een rechercheur van politie leeft in onvrede met zijn omgeving en vooral met zichzelf. Hij besluit de moord op zijn moeder, die al sinds zijn twaalfde jaar onopgelost is, te onderzoeken. Het blijkt dat toen belangrijke personen, die nu nog belangrijker zijn geworden, een rol speelden of nog steeds een belang bij de zaak hebben. Een zeer aantrekkelijke plot en een verrassende extra dimensie aan het slot zijn de belangrijkste attracties van deze misdaadroman uit 1995. Hoewel in plaats van geweld en actie vooral onderzoek en verhoren de toon zetten, is het verhaal uiterst onderhoudend. De auteur (1956) werd als misdaadverslaggever genomineerd voor de Pulitzerprijs en ontving de Diamond Dagger voor zijn gehele oevre. Eerder verschenen onder de titel: 'Hartzuur'.

Over Michael Connelly

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Michael Connelly (Philadelphia, 21 juli 1956) is een Amerikaanse schrijver van thrillers.

Biografie

Michael Connelly wist al op jonge leeftijd dat hij schrijver wilde worden; hij was een grote fan van de boeken van Raymond Chandler. Hij ging journalistiek studeren aan de universiteit van Florida en koos 'creatief schrijven' als bijvak. Na zijn afstuderen in 1980 werkte hij als misdaadverslaggever bij kranten in Daytona Beach en Fort Lauderdale. In 1986 werd hij genomineerd voor de vermaarde Pulitzer-prijs voor een artikel over een vliegtuigongeluk dat hij samen met twee collega's had geschreven. Door deze nominatie kreeg hij een baan aangeboden als misdaadverslaggever bij de Los Angeles Times, naar eigen zeggen "de meest prestigieuze krant van de Amerikaanse westkust".

Na tien jaar gewerkt te hebben als crime reporter vond Connelly dat hij klaar was voor zijn eerste thriller. The Black Echo was gebasee…Lees verder op Wikipedia