Boek
Nederlands

Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen

Marjan Minnesma (auteur), Jan Terlouw (auteur)
+1
Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen
×
Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen

Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen

Genre:
Briefwisseling tussen oud-politicus Jan Terlouw en klimaatactiviste en Urgenda-oprichter Marjan Minnesma waarin zij hun bezorgdheid uitten over de opwarming van de aarde en een pleidooi houden voor ingrijpende maatregelen om de klimaatcrisis aan te pakken.
Titel
Bezorgde brieven over de wereld van onze kinderen
Auteur
Marjan Minnesma Jan Terlouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Balans, © 2021
174 p.
ISBN
9789463821605 (paperback)

Besprekingen

Tijdens de coronapandemie voerden oud-politicus Jan Terlouw en klimaatactiviste en Urgenda-oprichter Marjan Minnesma een briefwisseling waarin zij hun bezorgdheid uitten over de opwarming van de aarde. Graag zouden zij zien dat de overheid met vergelijkbare ingrijpende maatregelen als in de coronacrisis genomen zijn ook de klimaatcrisis gaat aanpakken. Overschakeling op zonne- en windenergie, elektrisch rijden en vleesconsumptie aan banden leggen: de CO2-uitstoot terugdringen kan hen niet snel genoeg gaan en in hun gebundelde brieven voeren bezorgdheid en ingehouden woede de boventoon. Toch moeten ook zij gezien hebben hoe snel de coronamaatregelen verzet opgeroepen hebben en recente acties tegen bomenverslindende biomassacentrales en torenhoge windturbines tonen dat dit rond het klimaatbeleid niet anders is. Een waarschijnlijker scenario is dan ook dat wanneer we COVID-19 achter ons hebben gelaten, onze herwonnen vrijheid zich zal vertalen in een onbedaarlijke, milieuonvriendelijke r…Lees verder

Over Marjan Minnesma

Marjan Minnesma (Wormerveer, 1966) is een Nederlands milieu-activiste en directeur van de Stichting Urgenda.

Loopbaan

Minnesma is opgeleid als bedrijfskundige, jurist en filosoof en ontwikkelde zich in de eerste decennia van de 21e eeuw tot een van de boegbeelden van het streven naar een energie-transitie in Nederland.

Voor haar overstap naar Urgenda werkte ze bij NOVEM, Greenpeace, de Vrije Universiteit Amsterdam en het Dutch Research Institute For Transitions (DRIFT) van de Rotterdamse Erasmus Universiteit waaraan onder meer mede-Urgenda-oprichter Jan Rotmans is verbonden.

Via de in 2007 mede door haar opgerichte stichting Urgenda werd ze in Nederland bekend door haar initiatieven voor een versnelde transitie naar een energieneutrale samenleving. Buiten Nederland kreeg ze enige bekendheid door het succesvolle proces in 2015 tegen de Nederlandse staat waarin een actiever klimaat- en energiebeleid werd geëist.

Lees verder op Wikipedia