Boek
Nederlands

Eindelijk weten wat seks is

Linda Duits (auteur)
+1
Eindelijk weten wat seks is
×
Eindelijk weten wat seks is Eindelijk weten wat seks is

Eindelijk weten wat seks is

Analyse van de betekenis van seks en seksualiteit vanuit een vijftsal perpspectieven.
Onderwerp
Seksualiteit
Titel
Eindelijk weten wat seks is
Auteur
Linda Duits
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Ten Have, © 2020
204 p.
ISBN
9789025908751 (paperback)

Besprekingen

De auteur, sociaalwetenschapster, onderzoekster en publiciste, analyseert in dit boek de verschillende betekenissen van en perspectieven op seksualiteit en seks. Om te onderzoeken wat seks precies is, benadert ze de vraag vanuit een vijftal perspectieven: het fysieke domein, het gebied van moraliteit en religie, dat van maatschappij en politiek, van media en van beleid. Voor wat betreft de vraag naar de betekenis van seks/seksualiteit levert dit evenzovele antwoorden op: het is een fysieke handeling, een geschenk, een identiteit, een belofte en een beroep. Op deze manier is de auteur in staat verschillende opvattingen en overtuigingen over seks naast elkaar te zetten, de wetenschappelijke en historische context ervan te laten zien en het onderwerp op een positieve en onbevooroordeelde wijze te benaderen. Een helder en plezierig leesbaar boek waarin een veelbesproken onderwerp serieus maar met de nodige humor wordt benaderd. Bevat een overzicht van achtergrondliteratuur per hoofdstuk.

Over Linda Duits

Linda Duits (Zeist, 8 november 1976) is een Nederlands schrijver, publicist en onderzoeker gespecialiseerd in onder andere gender- en mediastudies.

Opleiding en onderzoek

Na de middelbare school (De Breul in Zeist) en haar studie aan de Universiteit van Amsterdam promoveerde ze in 2008 aan de Universiteit van Amsterdam op de cultuur van jonge meisjes in Nederland. Ze is onder andere werkzaam als universitair docent mediastudies aan de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Amsterdam.

Duits is columnist bij Folia en schrijft regelmatig opiniestukken voor kranten. Ze is ook enige tijd bestuurslid geweest bij de lokale radiozender AmsterdamFM. Op 20 mei 2017 verscheen het boek Dolle mythes - een frisse factcheck van feminisme toen en nu.

Uitgeverij Ten Have heeft aangekondigd in oktober 2020 een nieuw boek van Duits te publiceren met de titel Eindelijk weten wat seks is (IS…Lees verder op Wikipedia