Boek
Nederlands

Het ultieme hamburgerboek

Julius Jaspers (auteur), Dennis Brandsma (fotograaf)
Nog nooit heb je zoveel over hamburgers kunnen lezen als in Het complete hamburgerboek van chef-kok en restaurateur Julius Jaspers. Hij vertelt je de historie van het populaire broodje en leert je de perfecte hamburger te maken, met alle mogelijke bereidingen en ingrediënten. Van rund, kalf, varken en lam tot vis, schaaldieren en vegetarisch. Met meer dan 80 recepten van Julius en 12 grote chefs z
Onderwerp
Hamburgers
Titel
Het ultieme hamburgerboek
Auteur
Julius Jaspers
Fotograaf
Dennis Brandsma
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Carrera, 2021
253 p. : ill.
ISBN
9789048861200 (hardback)

Besprekingen

Kookboek met recepten voor veertien chique hamburgers door Nederlandse sterrenkoks en 38 door de auteur zelf bedachte hamburgers. De recepten bestaan steeds uit een foto van het eindresultaat met daarnaast een lijst van alle onderdelen die je voor de burger nodig hebt en verwijzingen naar de bladzijdes waar je het recept voor dat onderdeel kunt vinden. De burgers zijn makkelijk samen te stellen door de foto goed te bestuderen, maar om de meeste burgers te maken moet de thuiskok het tweede deel van het boek veelvuldig doorbladeren. Het boek oogt op deze manier praktischer dan het in feite is. Vooral beginnende koks en minder goed georganiseerde hobbykokers zullen door deze opzet snel afhaken. De auteur besteedt veel aandacht aan basistechnieken en bereidingswijzen. Daarnaast experimenteert hij graag met smaken en ingrediënten die regelmatig op de lachspieren van de echte hamburgerfanaat zullen werken. Voor culinaire doorzetters een ideeënrijk en uitdagend boek.

Over Julius Jaspers

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Jan Zandbergen

Julius Jaspers (Ouderkerk aan de Amstel, 14 augustus 1962) is een Nederlands kok en schrijver van kookboeken. Van 2010 tot en met 2013 was hij medepresentator van het programma Topchef op RTL 5.

Kookboeken

In 2002 bracht Jaspers zijn kookboek Smart Cooking 1 uit. Met dit boek won hij in 2003 de Gouden Garde, waarna hij meer kookboeken schreef.

Televisiewerk

Jaspers is sinds 2010 samen met Robert Kranenborg te zien in het kookprogramma Topchef op RTL 5. Samen presenteren ze het programma, beoordelen ze het werk van deelnemers en geven ze dagelijks (van maandag tot woensdag) een topclass waarin ze de deelnemers laten zien hoe zij een gerecht moeten bereiden. Daarna moeten de kandidaten het gerecht zo precies mogelijk namaken en worden ze beoordeeld door de chef-koks.