Luisterboek
Nederlands

Kattenbrokjes : en 23 andere verhaaltjes

Jet Boeke (auteur)
+1
Kattenbrokjes : en 23 andere verhaaltjes
×
Kattenbrokjes : en 23 andere verhaaltjes Kattenbrokjes : en 23 andere verhaaltjes

Kattenbrokjes : en 23 andere verhaaltjes

Jet Boeke (auteur)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Verhaaltjes over de ondeugende rode kater Dikkie Dik en zijn vriendjes. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Katten
Extra onderwerp
LUI, humor, luisterboeken
Titel
Kattenbrokjes : en 23 andere verhaaltjes
Auteur
Jet Boeke  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, © 2016
1 cd
Speelduur
ca. 26 min.
ISBN
9789047622369

Besprekingen

Vierentwintig verhaaltjes over de ondeugende oranje kater Dikkie Dik worden voorgelezen door de bedenker van de bedenker zelf, Jet Boeke. De korte verhaaltjes (één tot anderhalve minuut) hebben een duidelijke kop en staart en worden levendig en duidelijk voorgelezen. Elk verhaaltje eindigt met een korte tune en 'miauw...'. Wat natuurlijk ontbreekt zijn de kenmerkende illustraties die een belangrijk onderdeel van de verhaaltjes vormen. Kinderen die de verhaaltjes kennen, bijvoorbeeld van Sesamstraat, zullen de beelden er waarschijnlijk zelf bij bedenken. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Jet Boeke

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Jet Boeke (Wageningen, 28 oktober 1948) is een Nederlandse illustrator die vooral bekend is geworden met haar tekeningen van de rode kater Dikkie Dik. Deze verhalen worden regelmatig voorgelezen in het kinderprogramma Sesamstraat. De verhalen over Dikkie Dik zijn met name gericht op peuters.

Levensloop

Na haar eindexamen middelbare meisjesschool ging Boeke naar Amsterdam, waar ze was toegelaten tot de Rietveldacademie. Aanvankelijk wilde ze industrieel vormgever of edelsmid worden, maar op advies van een leraar koos ze uiteindelijk voor de richting grafische vormgeving.

Toen haar opleiding was afgerond reisde ze twee jaar door Noord- en Zuid-Amerika. In New York leerde zij een illustrator kennen die animatiefilmpjes voor Sesame Street maakte. Zo kwam ze voor het eerst met het programma in contact. Teruggekomen in Nederland bleek dat er een Nederlandse versie van Sesamstraat in voorbereiding was. Zij bood haar diensten a…Lees verder op Wikipedia

Suggesties