Boek
Nederlands

Parijs, here we come!

Hetty Van Aar (auteur)
+1
Parijs, here we come!
×
Parijs, here we come! Parijs, here we come!

Parijs, here we come!

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Eline gaat met haar vader naar Parijs. Ze mag een vriendin meenemen. Wie van haar vier hartsvriendinnen zal ze kiezen? In Parijs bezoeken ze het chique warenhuis Lafayette. Hun zakgeld is al snel op. Gelukkig heeft Eline haar vaders creditcard meegekregen voor noodgevallen.
Titel
Parijs, here we come!
Auteur
Hetty Van Aar
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012 | Andere uitgaven
153 p. : ill.
ISBN
9789002247248 (hardback)

Besprekingen

Parijs, here we come! maakt deel uit van de populaire reeks 'For girls only!'. De reeks gaat over vier vriendinnen van ongeveer tien jaar oud. In elk boek speelt een ander meisje de hoofdrol. In dit boek mag Eline met haar papa en 'zijn Piejee' (personal assistant) naar Parijs, waar ze samen met haar vriendin Yelien de culturele hoogtepunten vermijdt en haar dagen doorbrengt in onder andere het winkelcentrum Lafayette. Eline krijgt de creditcard van haar papa voor noodgevallen, maar besteedt uiteindelijk veel meer geld aan kleren dan goed is. Samen met Yelien zoekt ze naar mogelijkheden om het goed te maken.
'For girls only!' is onder de recente jeugdboeken wat Flair is onder de tijdschriften en wat 'Sex and the City' is onder de tv-series: lekker luchtig om als tussendoortje te lezen. De ongelofelijk clichématige typering van de personages zit hier voor veel tussen: shoppen met de BFF (Best Friend Forever) en gezellig babbelen over liefde(sver…Lees verder
De vader Eline (ca. 12) heeft een prijs gewonnen in Parijs. Eline mag mee, samen met een vriendin. Maar wie moet ze kiezen van de vier? En is die Piejee, die ook mee gaat, verliefd op haar vader? Deel uit de overbekende serie 'For girls only'*, waarin Eline en Yelien warenhuis Lafayette onveilig maken, een chocoladeroute ontdekken, een heus model ontmoeten en naar haar modeshow gaan en zelfs voor een echt huwelijk zorgen. Kortom allemaal zaken waar meiden van dromen. Vlot geschreven verhaal met chatsessie en e-mails van de vijf vriendinnen. Overzichtelijke bladspiegel. De sessies en e-mails zijn in een ander lettertype gedrukt. De illustraties bestaan uit kleine grijskleurige meidendingen als bloemetjes, hartjes, sterretjes etc. Een beetje onwerkelijk is het feit dat twee meiden van tien jaar in hun eentje Parijs mogen verkennen. Ondanks dat, of misschien mede daardoor een boek dat ongetwijfeld door meiden vanaf ca. 10 jaar verslonden zal worden.