Boek
Nederlands

De V van vriendschap

Hetty Van Aar (auteur)
+1
De V van vriendschap
×
De V van vriendschap De V van vriendschap

De V van vriendschap

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Twaalf verhalen over vriendschap, gebaseerd op ervaringen van lezeressen van de boekenreeks. Over mooie momenten, maar ook over ruzie, jaloezie en verdriet. De hoofdpersonages geven tips en beantwoorden lezersmails.
Titel
De V van vriendschap
Auteur
Hetty Van Aar
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
210 p. : ill.
ISBN
9789002247224 (paperback)

Besprekingen

De boeken van ‘For girls only’ draaien om de vijf hartsvriendinnen Yelien, Eline, Ellen, Emma en Kato, ofwel ‘Yeeek’, zoals ze zichzelf noemen. In De V van vriendschap gaat het meer nog dan anders over de hechte vriendschap tussen de vijf meisjes. In een reeks verhalen wordt getoond hoe belangrijk vriendschap is en hoe echte vriendinnen, zelfs al hebben ze even een meningsverschil, het toch altijd uitpraten. Zo zien we in een van de eerste verhalen hoe Kato en Eline allebei verliefd zijn op dezelfde jongen. Even is Kato heel erg jaloers en kwaad op Eline, tot ze allebei beseffen dat hun vriendschap veel belangrijker is dan een vriendje hebben. Beste vriendinnen steunen elkaar ook, bijvoorbeeld wanneer Kato’s hamster plots overlijdt. Yelien maakt meteen tijd voor haar vrij om haar te komen troosten. Maar wat natuurlijk ook heel belangrijk is onder beste vriendinnen, is het uitgebreid praten over jongens, verliefdheden en alles wat daarbij komt kijken.
Leuk is dat de verhale…Lees verder
De vijf meiden van 'For girls only' hebben een wedstrijd uitgeroepen voor alle lezers, om te vertellen wat vriendschap voor hen betekent. Uit alle reacties zijn, na bewerking, twaalf grappige, verdrietige en ontroerende verhalen, gedichten, tips en e-mails in dit boek samengebracht. De naam van degene die de reactie ingestuurd heeft, staat in kleine letters boven het verhaal. Na elk verhaal staan dagboekfragmenten van de vijf meiden. Vervolgens de e-mails die de meiden krijgen met hun antwoorden en als afsluiting tips of een gedichtje. Al deze onderdelen gaan over het thema dat in het verhaal aangehaald wordt. De schrijfstijl is vlot, hoewel er soms wel verschil in zit qua woordgebruik. De bladspiegel is wisselend, maar overzichtelijk. De verhalen zijn in een duidelijke letter gedrukt, het dagboek heeft wisselende 'schrijfletters' en de e-mails zijn gedrukt als echte e-mails. Kleine grijs-witte illustraties boven of tussen de verschillende onderdelen. In vergelijkbare opzet verscheen …Lees verder