Boek
Nederlands

De meisjes tegen de jongens

Hetty Van Aar (auteur)
+1
De meisjes tegen de jongens
×
De meisjes tegen de jongens De meisjes tegen de jongens

De meisjes tegen de jongens

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De klas van Emma krijgt een knappe jonge leraar als invaller. Emma vindt hem geweldig. Hij organiseert een wedstrijd tussen de jongens en de meiden van twee klassen. Maar dan is de wedstrijdbeker ineens verdwenen. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
Anders Lezen
Titel
De meisjes tegen de jongens
Auteur
Hetty Van Aar
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2020
159 p. : ill.
ISBN
9789002270369 (hardback)

Besprekingen

Er heerst onrust in Emma's klas, want mevrouw Peeters is van haar fiets gevallen. Wie zal haar komen vervangen? Dan staat er plots een knappe, jonge man in de deuropening. Emma is meteen verloren: ze wordt stapelverliefd op Arthur Smeets, de invaller. Smeets ziet er niet alleen leuk uit, hij heeft ook schitterende ideeën. Saaie testen worden vervangen door een quiz. Samen met een parallelklas spelen de meisjes tegen de jongens. Voor de winnaars heeft de invaller een mooie beker meegebracht.
Al deze gebeurtenissen leveren de vijf vriendinnen Emma, Yelien, Kato, Ellen en Eline genoeg stof op om in hun doorgeefdagboek over te schrijven. Ook de Facebookpagina waarmee de quiz gepaard gaat, vinden ze heel interessant. Op die manier leren ze ook de knappe jongens uit de parallelklas kennen. Maar dan verdwijnt de beker en verschijnt een deelnemer op de Facebookpagina die zichzelf de Zwarte Duivel noemt. Met wat speurwerk weten Emma en haar vriendinnen de Zwarte Duivel te ontmaskeren en v…Lees verder
Heruitgave van het twaalfde deel van de populaire serie ‘For girls only’, een serie over de hartsvriendinnen: Yelien, Ellen, Eline, Emma en Kato, kort Yééék. Hun kleine en grote dagelijkse dilemma's, vragen en belevenissen vormen de basis voor deze reeks. Allerlei onderwerpen die jonge meisjes zoal bezighouden passeren de revue: vriendschap, schoolkamp, verliefdheid enz. De klas van Emma is in rep en roer; mevrouw Peeters heeft een ongeluk gehad, en wordt vervangen door een jonge, knappe leraar. Emma is helemaal van de kaart als ze hem ziet. Is dit liefde op het eerste gezicht? De invaller organiseert een grootse quiz, waarbij de meisjes tegen de jongens strijden voor een zilveren beker. Hetty van Aar begon op de middelbare school al met het schrijven van gedichten en dagboeken. Ze werkte als kleuterleidster en schreef verhalen voor haar eigen klas. Toen ze zelf kinderen kreeg begon ze fulltime te schrijven. Vanaf ca. 10 jaar.