Luisterboek
Nederlands

Fien komt dat zien!

Harmen Van Straaten (auteur), Peggy Vrijens (verteller)
+1
Fien komt dat zien!
×
Fien komt dat zien! Fien komt dat zien!

Fien komt dat zien!

Harmen Van Straaten (auteur), Peggy Vrijens (verteller)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De eigenwijze Fien beleeft allerlei avonturen met haar vriendje Sjoerd, haar broer Bert en de inwoners van de Transvaalstraat. Vanaf ca. 6 jaar.
Extra onderwerp
LUI
Titel
Fien komt dat zien!
Auteur
Harmen Van Straaten 1958-
Verteller
Peggy Vrijens  (inlezer)
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein Audio, © 2016
2 cd's
Speelduur
Ongeveer 1,5 uur
ISBN
9789047621577

Andere formaten:

Besprekingen

Fien is een stoere mengelmoes van Pippi Langkous en Madelief, die veel voor elkaar krijgt met een luchtige kijk op de wereld en slimme en dwingende overtuigingskracht. Ze speelt alleen met jongens. Voor protesterende volwassenen, die ook nogal onaardig en sullig worden neergezet, heeft ze slechts minachting. Maar voor wie ze kan helpen doet ze veel. Ze is al bekend van eerdere boeken die hun succes ook danken aan hun leuke tekeningen die het verhaal sfeervol complementeren. Dat ontbeert uiteraard dit luisterboek dat wordt voorgelezen door een actrice. Ze leest dit nogal snel voor zonder enig moment te nemen voor situatiewisselingen. Klemtoon en namen verkeerd uitspreken ('Celebeslaan') rieken naar haastwerk van de uitgave waar in de beschrijving een hoofdstuk is overgeslagen waardoor het lijkt dat er 13 i.p.v. 14 zijn. Het betreft hier een compilatie, die ook in boekvorm* verschijnt, van hoofdstukken uit uitgaves van 2007 en 2008, met als terugkomend thema 'Fien telt voor tien', en is…Lees verder

Over Harmen Van Straaten

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Harmen van Straaten (Arnhem, 15 september 1958) is een Nederlands auteur en illustrator.

Loopbaan

Van Straaten is sinds 1987 werkzaam als illustrator van kinderboeken en sinds een aantal jaar ook als schrijver. Als illustrator heeft hij samengewerkt met bijvoorbeeld Carry Slee, Jacques Vriens en Fred Diks. Voor zijn illustraties wist Van Straaten in het buitenland ook enkele prijzen in de wacht te slepen.

Als schrijver begon Van Straaten door bij zijn illustraties een verhaal te schrijven, en hieruit ontstonden uiteindelijk enkele prentenboeken. Daarna volgden de boeken Wonderland (2005) en de roman Luchtacrobaten (2006).

Familie

Van Straaten komt uit een familie van illustratoren, zijn oom Gerard van Straaten illustreerde jarenlang de kinderboekenreeks De Kameleon, waarvoor Van Straaten de Juniorreeks illustreerde. Zijn andere oom, Peter van Straaten, was cart…Lees verder op Wikipedia